Meld je gratis aan
Dromen met Lomography - Daguerreotype Achromat 2.9/64 © nieuw, lomo, lens

14 augustus 2017, 17:07

Lomography doet het weer: met de chromen Daguerreotype Achromat 2.9/64 Art lens wordt een van de oudste objectiefontwerpen ter wereld nieuw leven ingeblazen. Daarmee produceer je dromerig scherpe beelden met een uniek karakter.

Het persbericht is erg enthousiast: "Overweldigd door de support die de Daguerreotype Achromat kreeg op Kickstarter in 2016, lanceert Lomography een prachtige chrome editie". Die komt naast de al bestaande messingkleurige versie en binnenkort volgt er bovendien en zwarte variant. Het uiterlijk is zo retro als retro maar kan zijn, en dat spreekt blijkbaar aan.

Optisch design uit 1839

Dit objectief heeft een optisch design uit 1839. Daguerre vond in die tijd de praktisch bruikbare fotografie uit door een Chevalier Achromat Lens te bevestigen op een Daguerreotype camera. Het resultaat was dromerig zacht maar wel scherp. Wie wel eens oude foto's bekijkt kent het effect. De Lomography Daguerreotype Achromat 64mm Art Lens is een heruitvinding van deze oer-fotolens. Als fotograaf (of filmer) kun je er creatief alle kanten mee uit: een zijdezachte focus bij f/2.9 en superscherpe plaatjes vanaf f/5.6. Het brandpuntsafstand van 64mm biedt volop mogelijkheden voor portret- en studiowerk. Dankzij het Waterhouse Aperture Plate systeem met insteekdiafragma's heb je controle over de scherptediepte en het bokeh-effect.

Prijs en beschikbaarheid

De Daguerrotype Achromat 64mm f/2.9 is direct leverbaar in chroom of messingkleur voor Nikon F- en Canon EF-vatting. Een Pentax K-variant is er in messing. De zwarte variant volgt nog. Hij kost in alle gevallen € 499,-. Lomography meldt dat je de 64mm met behulp van adapters uiteraard ook op Fujifilm, Sony, Panasonic en Olympus camera's kunt zetten.
www.lomography.nl

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn