Meld je gratis aan
Cameratypes: Sony cameralijn © sony, systeemcamera, high-end

12 september 2017, 12:00

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe camera, bestaat er de kans dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Zoveel verschillende camera's, waar moet ik beginnen? Zoom.nl introduceert een nieuwe rubriek op de website, genaamd Cameralijnen. In deze rubriek zetten we alle soorten camera's van een bepaald merk op een rij, zodat het een stuk overzichtelijker wordt om een camerakeuze te maken. Deze week trappen we af met de camera's van Sony.

Sony - spiegelreflex (SLT, translucent mirror)


Sony Alpha 99 II: Een fullframe spiegelreflex, maar dan wel eentje met een speciale vaste lichtdoorlatende spiegel. Met digitale zoeker. Geschikt voor (oudere) Sony A-mount lenzen.

Sony Alpha 77: Een semi-professionele uitvoering van het SLT-systeem, met doorlatende spiegel. De camera combineert een gedetailleerd live view beeld én een snelle en accurate scherpstelling.

Sony - systeemcamera


Sony Alpha 6500 (en 6300): Een snelle, geavanceerde en veelzijdige APS-C systeemcamera. De camera heeft een compacte behuizing. Op de onderstaande foto is de Sony Alpha 6500 te zien.Sony Alpha 5100: Kleine en eenvoudige APS-C systeemcamera. Vooral een instapcamera en dus voor beginners.


Sony Alpha 7: Een compacte fullframe systeemcamera. Er bestaan ook twee speciale uitvoeringen van. De Sony Alpha 7R Mark ii heeft een zeer hoge resolutie en detaillering. De Sony Alpha 7S Mark ii heeft een relatief lage resolutie, presteert vooral goed bij extreem weinig licht en is geliefd bij filmers.


Sony Alpha 9: Het nieuw high end model, waarin de allernieuwste technieken ingebouwd zitten. Deze fullframe systeemcamera is volgens de fabrikant de eerste systeemcamera die beter presteert dan een digitale spiegelreflex.

Sony - compact met grote beeldsensor (niet verwisselbaar)


Sony RX100 V (eerdere modellen ook nog verkrijgbaar): Een handzame compacte camera om altijd en overal bij je te hebben. Heeft een grote 1 inch beeldsensor en een niet verwisselbare, lichtsterke standaard zoomlens. Met een intrekbare EVF en een kantelbaar scherm op de nieuwere modellen.


Sony RX10 III: Een superzoomcamera voor de foto-enthousiast, met een grote 1 inch beeldsensor voor hogere beeldkwaliteit.


Sony RX1R II: Een fullframe compact camera voor de professional of fotograaf die voor hoge beeldkwaliteit en veel bedieningsgemak gaat. Met een lichtsterke vaste 35 mm lens en lekker veel knoppen en draairingen.


Sony H(X)400V en ouder: Een superzoom / bridgecamera met spiegelreflex uiterlijk en een groot zoombereik.Sony HX90V en ouder: Een compacte superzoom (lijkt niet op spiegelreflex) voor bijvoorbeeld op reis.


Sony WX500 en ouder: Een compacte superzoom met omkeerbaar scherm voor zelfopnamen (bijvoorbeeld voor bloggers en vloggers).


Sony W830 en ouder: Eenvoudige compact camera met standaard zoomlens.

Sony - actiecamera

Sony RX0: Een kleine actiecamera die zowel foto's als filmopnames kan maken. Filmopnames kunnen in 4K-resolutie worden gemaakt.

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
peterpicture op 12 september 2017 om 17:08

De RX10 IV is inmiddels op het toneel verschenen. Een superzoom die wel snel is. Ben benieuwd naar de kwaliteit van de beelden. De prijs is gelijk aan een instap full frame.

houdoex op 12 september 2017 om 15:34

Na lang twijfelen tussen de A6500 en de A77ii, toch voor de laatste gekozen. Ik heb 'm sinds augustus. M'n eerste semi-professionele camera, sterker: m'n eerste spiegelreflex. Ben tot op heden zeer tevreden. Met name de supersnelle autofocus en hoge lichtgevoeligheid (zonder noemenswaardige ruis bij de hogere ISO waarden), maken van deze amateur een zeer tevreden gebruiker. Omdat ik als amateur graag wil leren en feedback gebruiken kan, zet ik dagelijks een foto online op >>> sonychallenge.nl <<<. Alle foto's op deze site zijn dus gemaakt met de A77(ii). Wellicht dat deze variant ook nog in bovenstaand overzicht kan worden opgenomen, met name voor de verschillen met zijn voorganger (A77).