Meld je gratis aan
Cameratypes: Olympus cameralijn © camera, olympus, E-M10

20 september 2017, 09:56

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe camera, bestaat er de kans dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Zoveel verschillende camera's, waar moet ik beginnen? Zoom.nl introduceert een nieuwe rubriek op de website, genaamd Cameralijnen. In deze rubriek zetten we alle soorten camera's van een bepaald merk op een rij, zodat het een stuk overzichtelijker wordt om een camerakeuze te maken. Vorige keer trapte we af met de camera's van Sony. Deze week lichten we de cameratypes van Olympus uit.

Olympus - OM-D systeemcamera (micro four thirds)Olympus E-M1 Mark ii: Het absolute topmodel van Olympus. Met name bedoeld voor fanatieke amateurs en voor professionals. Zo is de camera lichtgewicht, weerbestendig en heeft een lange accuduur.


Olympus E-M5 Mark ii: Iets vereenvoudigd vergeleken met het topmodel de E-M1, is deze camera vooral bedoeld voor creatieve enthousiastelingen, al kunnen gevorderden er uiteraard ook prima mee uit de voeten.Olympus E-M10 Mark ii: Het kleine broertje van de E-M1 en de E-M5 speciaal voor fotoliefhebbers die graag een kleine, lichte en compacte camera bij zich willen hebben.

Olympus - PEN systeemcamera (micro four thirds)Olympus E-PL8: Een modieuze camera met veel aandacht voor het design en waar allerlei stijlvolle accessoires voor verkrijgbaar zijn. Met vloggers en bloggers als voornaamste doelgroep, onder andere vanwege het omkeerbare scherm.
Olympus PEN-F: Deze camera is gebaseerd op de originele PEN F uit 1963 en de nadruk ligt dan ook vooral op het unieke design.

Olympus - compact cameraOlympus Stylus Traveller SH-2: Een compacte reiscamera die je prima kunt gebruiken om de leukste en mooiste momenten van het gezinsleven mee vast te leggen, bijvoorbeeld tijdens weekenduitjes.
Olympus Stylus 1s: Uiterlijk heeft deze camera veel weg van een dSLR, maar het is een superzoom met een enorm zoombereik, zodat je nooit lenzen hoeft te wisselen.

Olympus - outdoor compact cameraOlympus Tough TG-870: Al je outdoor avonturen leg je vast met deze robuuste camera, ongeacht de weersomstandigheden. Hij is schokbestendig en kan tegen water, modder, stof, regen en kou.

Olympus Tough TG-4: Speciaal voor natuurliefhebbers is dit een waterdichte en schokbestendige camera die je ook nog eens tot vijftien meter diep kunt meenemen tijdens het duiken.
Olympus Tough TG-Tracker: Een zeer robuuste actiecamera zodat je onder de zwaarste omstandigheden films en foto's kunt maken. Bedoeld voor de echte diehards die hun extreme avonturen willen vastleggen.

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
p9 op 20 september 2017 om 17:24

Als je de Omd-em1 mark11 aantikt ..laten jullie de omd-em5 mark11 zien ..jammer

p9 op 20 september 2017 om 15:58

The Best....