Meld je gratis aan
Cameratypes: Canon cameralijn © canon, cameralijnen, 6D

28 september 2017, 15:54

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe camera, bestaat er de kans dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Zoveel verschillende camera's, waar moet ik beginnen? Zoom.nl introduceert een nieuwe rubriek op de website, genaamd Cameralijnen. In deze rubriek zetten we alle soorten camera's van een bepaald merk op een rij, zodat het een stuk overzichtelijker wordt om een camerakeuze te maken. Vorige keer zette we de camera's van Olympus op een rij. Deze week zijn de camera's van Canon aan de beurt.

Canon - Spiegelreflex


Canon EOS 1300D: Deze spiegelreflex heeft een APS-C sensor en is als instapmodel vooral bedoeld voor beginnende fotografen, maar de iets gevorderde fotograaf kan er eventueel prima mee uit de voeten.


Canon EOS 100D/200D: De kleinste spiegelreflex met een APS-C sensor van Canon. Met name gericht op beginners en gevorderden die graag een zo licht en compact mogelijke camera willen hebben.


Canon EOS 800D (760D, 750D, 700D): De allround APS-C spiegelreflex voor de enthousiaste fotograaf die er graag met zijn camera op uit trekt en die meer mogelijkheden wil hebben.


Canon EOS 80D + de nieuwe 77D: Een krachtige en veelzijdige APS-C spiegelreflex met veel instelmogelijkheden en extra knoppen, speciaal bedoeld voor de veeleisende en gevorderde fotograaf.


Canon EOS 7D Mark II: Een razendsnelle weerbestendige APS-C spiegelreflex die vooral goed tot zijn recht komt bij alle vormen van fotografie waar je snel moet reageren en/of veel beelden per seconde wilt kunnen vastleggen.


Canon EOS 6D: De kleinste en lichtste full frame spiegelreflex van Canon voor een toegankelijke prijs. Voor wie de overstap van APS-C naar volbeeld wil maken.


Canon EOS 5D: Geavanceerde weerbestendige full frame spiegelreflex bedoeld voor gevorderden en professionals. De 5D Mark IV is het reguliere model, de 5DS heeft een extra hoge resolutie en aanvullend legt de 5DS R superfijne details vast.


Canon EOS 1D X Mark II: Dé professionele en weerbestendige full frame spiegelreflex van Canon. Het echte werkpaard van professionals zoals fotojournalisten. Supersnel en gebouwd als een tank, dus geschikt voor intensief gebruik en werken onder zware omstandigheden.

Canon - Systeemcamera


Canon EOS M10: Het kleinste en eenvoudigste model van de nieuwe APS-C systeemcamera-lijn van Canon. Deze uiterst draagbare camera is het instapmodel en is vooral gericht op beginners.


Canon EOS M6 (en eventueel de oudere M3): Een APS-C systeemcamera met de prestaties van een spiegelreflex, maar met de compactheid en draagbaarheid die je van een compact camera gewend bent.


Canon EOS M5: Een APS-C systeemcamera met de vertrouwde vorm van een spiegelreflex, maar dan supercompact en handzaam en met een ingebouwde digitale zoeker (EVF).

Canon - Compact camera met grote beeldsensor


Canon PowerShot G9 X Mark II (en eventueel G7 X Mark II en oudere modellen): Compacte camera met grote 1-inch beeldsensor en vaste zoomlens. Voor wie een extreem compacte camera met hoge beeldkwaliteit zoekt om altijd bij je te hebben.

Canon - Bridgecamera / superzoom


Canon PowerShot SXnnn (IS/HS): Een bridgecamera of superzoom met extra veel zoombereik, zodat je met één camera vrijwel alle situaties aankunt. Er zijn diverse modellen, met variaties in met name vorm, zoomvermogen en features.

Canon - mikken en klikken - oftewel traditionele compact camera


Canon Ixus: Diverse traditionele compact camera's die je makkelijk in je jas of handtas stopt. Geven een iets betere beeldkwaliteit dan je telefoon en vooral meer ergonomie plus echte optische zoomlens. Het zoombereik is vaak verrassend groot.

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
spaniel op 20 maart 2018 om 20:00

ik heb een 400D, die zou ook wel niet meer te koop zijn want er wordt helemaal niet over gesproken.

rob1951 op 30 september 2017 om 20:49

.....de Canon 100D is een vier jaar oud model, inmiddels vervangen door de 200D.
De 100D is bij de meeste grote spelers niet eens meer te koop
Lekker actueel overzicht.......

hanskl op 6 oktober 2017 om 11:47

beste Rob

het gaat hier om de cameralijnen, de 200 valt dus onder de 100 lijn,
voor de duidelijkheid zullen we het aanpassen.

bedankt voor het melden

rob1951 op 6 oktober 2017 om 11:54

OK.....duidelijk