Meld je gratis aan
Cameratypes: FujiFilm cameralijn © Camera, fujifilm, 2

5 oktober 2017, 15:22

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe camera, bestaat er de kans dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Zoveel verschillende camera's, waar moet ik beginnen? Zoom.nl introduceert de rubriek: 'Cameralijnen'. In deze rubriek zetten we alle soorten camera's van een bepaald merk op een rij, zodat het een stuk overzichtelijker wordt om een camerakeuze te maken. Vorige week waren de camera's van Canon aan de beurt. Deze week is het de beurt aan de camera's van FujiFilm.

FujiFilm - systeemcamera

FujiFilm X-Pro2: Een weerbestendige APS-C meetzoeker (range finder) systeemcamera, met een combinatie van een optische zoeker met een digitale zoeker (EVF) waartussen je kunt schakelen. Gericht op gevorderden en professionals.


FujiFilm X-T2: Een weerbestendige en razendsnelle APS-C systeemcamera met een comfortabele grote digitale zoeker (EVF). Heeft de vorm van een traditionele spiegelreflex en dankzij de vele fysieke knoppen ook het bedieningsgemak ervan. Gericht op gevorderden en professionals.


FujiFilm X-T20: Een kleinere, lichtere en aanzienlijk goedkopere uitvoering van de FujiFIlm X-T2. Niet weerbestendig, iets minder knoppen, kleinere EVF, maar nog steeds zeer compleet uitgevoerd. Gericht op beginners en gevorderden.


FujiFilm X-E2S:Een kleine en eenvoudige APS-C systeemcamera met een digitale zoeker (EVF). Met ongeveer de look-and-feel van een meetzoeker (range finder).
FujiFilm X-A10:Een kleine en eenvoudige APS-C systeemcamera. Bedoeld als instapmodel en zonder digitale zoeker. Handig voor bloggers en vloggers vanwege het omkeerbare scherm voor zelfopnamen.

FujiFilm - zonder verwisselbare lens


FujiFilm X100F: Een compacte meetzoeker (range finder) APS-C camera met een vaste 35 mm lens (volbeeld equivalent). Heeft net als de FujiFIlm X-Pro2 een combinatie van een optische zoeker met een digitale zoeker (EVF) waartussen je kunt schakelen. Erg populair bij straatfotografen.


FujiFilm X70: Een compacte APS-C camera op jaszakformaat met een vaste 28 mm lens (volbeeld equivalent) en zonder ingebouwde zoeker.

FujiFilm - compact camera


FujiFilm XQ2: Compact camera met standard zoomlens.


FujiFilm FinePix XP120: waterproof, freezeproof, shockproof, enz.


FujiFilm FinePix S1: Een weerbestendige bridgecamera / superzoom. Voor wie een groot zoombereik zoekt zonder met losse lenzen te werken. Niet zo oud (2014) maar ik heb het idee dat hij niet meer leverbaar is in Nederland.


FujiFilm FinePix S9900W/S9800: Een bridgecamera / superzoom waarin je gewone AA-batterijen gebruikt. Niet zo oud (2015) maar ik heb het idee dat hij niet meer leverbaar is in Nederland.

FujiFilm - outdoor


FujiFilm FinePix XP120: Een water-, vorst- en schokbestendige outdoor camera voor de actieve fotograaf. Er schijnt ook een XP80 te zijn, maar niet in Nederland te koop. Wel bij enkele winkels een XP90, maar die kent de FujiFilm website weer niet.

FujiFilm GFX - middenformaat systeemcamera


FujiFIlm GFX 50s: Een middenformaat systeemcamera met een beeldsensor die aanzienlijk groter is dan full frame. Dat geeft een hoge beeldkwaliteit met veel detaillering en groot dynamisch bereik. Voor veeleisende fotografen die de allerhoogste beeldkwaliteit nastreven.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn