Upload jouw foto's
Welke Leica camera moet ik kopen - alle modellen vergelijken © camera, leica, 9

12 oktober 2017, 16:02

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe camera, bestaat er de kans dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Zoveel verschillende camera's, waar moet ik beginnen? Zoom.nl introduceert de rubriek: 'Cameralijnen'. In deze rubriek zetten we alle soorten camera's van een bepaald merk op een rij, zodat het een stuk overzichtelijker wordt om een camerakeuze te maken. Afgelopen week waren de camera's van FujiFilm aan de beurt. Deze week worden de camera's van Leica op een rijtje gezet.

Bekijk ook:

Leica S - middenformaatLeica S-systeem: Robuuste middenformaat camera met hoge beeldkwaliteit voor veeleisende fotografen (en klanten) en is daarnaast stof- en spatwaterdicht.

Leica SL - systeemcameraLeice SL-systeem: Een full frame systeemcamera.

Leica M - range finder


Leica M-systeem: Een stille, discrete en snelle full frame meetzoeker systeemcamera (range finder) om onopvallend momenten vast te leggen. Eenvoudig in gebruik en zonder onnodige functies of ingewikkelde menu's die je alleen maar afleiden. Veel modellen van beschikbaar. Zelfs zonder beeldscherm.

Leica Q - compact camera


Leica Q: Een compacte camera met een grote full frame beeldsensor, aanraakscherm, digitale zoeker (EVF) en een lichtsterke vaste lens van 28 millimeter.

Leica TL


Leica TL-systeem: Een stijlvolle en minimalistisch vormgegeven APS-C systeemcamera, uit één massief blok aluminium 'gehouwen'.Leica X - compact camera


Leica X: Een compact camera met een APS-C sensor die in meerdere modellen verkrijgbaar is, met een vaste lichtsterke lens of een vaste zoomlens, of in een speciale outdoor versie.

Leica - compact camera


Leica D-Lux: Een compact camera met een grote four-third beeldsensor en vaste zoomlens.Leica V-Lux: Een superzoom met een grote 1 inch beeldsensor.


Leica C: Een 'gewone' compact camera met zoomlens.

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Henkje op 13 februari 2020 om 13:31

Ik ben nog steeds blij met mijn R 3 en R 5 met de nodige objectieven. Deze objectieven gebruik ik tegenwoordig d.m.v. een adapter op de Canon. Super!