Upload jouw foto's
Welke Pentax camera moet ik kopen - alle modellen vergelijken © camera, pentax, 13

26 oktober 2017, 16:00

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe camera, bestaat er de kans dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Zoveel verschillende camera's, waar moet ik beginnen? Zoom.nl introduceert de rubriek: 'Cameralijnen'. In deze rubriek zetten we alle soorten camera's van een bepaald merk op een rij, zodat het een stuk overzichtelijker wordt om een camerakeuze te maken. Vorige week zijn de camera's van Panasonic op een rijtje gezet. Nu is het tijd voor de camera line-up van Pentax.

Bekijk ook:

Pentax - middenformaat


Pentax 645Z: Een middenformaatcamera, oftewel met een beeldsensor nog groter dan full frame. Voor een hoge beeldkwaliteit en veel dynamisch bereik. Bijvoorbeeld voor reclame- en modefotografie, of in het algemeen voor fotografen die de hoogste beeldkwaliteit nastreven.

Pentax - spiegelreflex


Pentax K-1: Een weerbestendige full frame spiegelreflex die met name gericht is op gevorderden en professionals. Dit is het topmodel van Pentax.


Pentax K-3 II: Een veelzijdige en weerbestendige APS-C spiegelreflex die je in veel verschillende situaties kunt inzetten en die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden.


Pentax KP: Ook dit is een weerbestendige APS-C spiegelreflex, maar dan eentje die speciaal bedoeld is om te gebruiken bij extreem weinig licht. De camera kun je op enorm hoge iso-waarden gebruiken en geeft weinig ruis.


Pentax K-70: Een weerbestendige APS-C spiegelreflex die onder meer bedoeld is voor iedereen die graag buitenopnamen maakt en hierbij ook onder zware weersomstandigheden door moet kunnen werken. Een zogenaamde all weather dSLR.


Pentax K-S2: De kleinste weerbestendige APS-C spiegelreflex van Pentax, maar nog steeds met een robuuste behuizing waarmee je alle situaties aankan.

Pentax - 360 gradenRicoh Theta, Theta S en Theta SC: Een speciale compact camera waarmee je de wereld in 360 graden fotografeert of filmt. De volledige omgeving komt er in één keer op. Dus alles om je heen, maar ook boven je en onder je.

Pentax - outdoor


Ricoh WG-M2: Een waterdichte en schokbestendige actiecamera met een ultragroothoeklens van 204 graden voor extra brede kijkhoek.


Pentax WG-5 GPS: Een waterdichte en schokbestendige actiecamera met zoomlens en ingebouwde GPS-ontvanger.Pentax WG-30 WiFi: Een waterdichte en schokbestendige actiecamera met zes macrolampjes rondom de zoomlens en ingebouwde WiFi en GPS-ontvanger.

Pentax - systeemcamera


Pentax Q-S1: De systeemcamera-lijn van Pentax. Compacte camera's, maar wel met een relatief kleine beeldsensor.

Pentax - compact camera met grote beeldsensor en vaste lens


Ricoh GR II: Een compacte camera met APS-C beeldsensor en vaste 28 millimeter lens. Letterlijk spiegelreflexkwaliteit in je broekzak. Deze camera wordt veel voor straatfotografie, als compacte reiscamera en voor dagelijks gebruik ingezet.

Pentax - bridgecamera


Pentax XG-1: Een bridgecamera of superzoom. Oftewel een lichte en compact camera met de vorm en het formaat van een spiegelreflex, waar je dankzij het grote zoombereik geen lenzen hoeft te verwisselen.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn