Meld je gratis aan
Bekijk nu DJI's allernieuwste drone: de Mavic Air © dji, mavic, air

23 januari 2018, 19:30

Een drone die in 4k filmt en alsnog lekker compact en opvouwbaar is; de nieuwe DJI Mavic Air!

De nieuwe DJI Mavic Air

DJI heeft vandaag hun nieuwste drone aangekondig; de Mavic Air. Het model valt tussen de Mavic Pro en de kleine Spark.

De camera van de Mavic Air heeft een 12 megapixel 1/2.3-inch CMOS sensor en een 24 F/2.8 groothoekobjectief. Je kan ermee met 30fps in 4k filmen en in Full HD zelfs tot 120fps; wat interessante slow-motion opties biedt!

Bij de drone ontvang je ook een compacte en opvouwbare afstandbediening met een real-time videoverbinding in FullHD. DJI heeft bovendien ook de software een flinke update gegeven. Zo zijn de mogelijkheden om de drone met handgebaren te bedienen flink verbeterd, is de zweeffunctie nog nauwkeuriger en kan je met ActiveTrack nu 16 onderwerpen selecteren die de drone vervolgens kan volgen.

De Mavic Air kan ongeveer 21 minuten vliegen op één batterijlading in tegenstelling tot de Mavic Pro die het zes minuten langer volhoudt. DJI benadrukt echter dat het een bijzonder lange accuduur is voor een drone van dit formaat.

De Mavic Air zal in Nederland €849 gaan kosten en is vanaf eind deze maand te koop!

De eerste beelden van de DJI Mavic Air

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
jeroenboumans op 23 januari 2018 om 20:05

Goed om te weten is dat deze drone een andere bitrate hanteert voor het opnemen van 4k video materiaal dan de Mavic Pro, namelijk 100 Mbit ipv 60 Mbit. Enig nadeel is dat deze niet radiografisch bediend wordt maar via een wifi-kanaal. De Mavic Pro kan daarbij theoretisch gezien 27 min vliegen i.p.v. 21 en heeft net als de "kleine" broer ook de pano-functie. De bitrate zou voor mij de enige reden zijn om te switchen.