Meld je gratis aan
Meyer Optik Nocturnus III 50mm f/0.95 : Nachtjager

12 april 2018, 09:43

Met de Nocturnus III 50mm f/0.95 introduceert Meyer Optik een nieuw, extreem lichtsterk objectief voor Leica M-bajonet, Fuji-X en Sony E-mount. Een objectief voor een sublieme bokeh of om bij weinig licht toch een goed beeld te produceren.

Meyer Optik in Görlitz is een oernaam uit de fotografie die een revival beleeft met de huidige retro-trend. Als Oost-Duitse fabrikant produceerde men na WOII vooral objectieven voor Praktica, maar het bedrijf overleefde de val van de Berlijnse muur niet en ging in 1990 failliet. Sinds de heroprichting in 2014 ligt de nadruk op high-end glaswerk. De nieuwe Nocturnus III 50mm f/0.95 is zo'n superobjectief.

Lichtsterk

De nieuwe manual focus Nocturnus III is ten opzichte van versie II een fractie lichter dan zijn voorganger. Er is bovendien een Leica M-vatting bijgekomen. De lichtsterkte van f/0.95, het vijftienbladige, ronde diafragma en het bereik van 50mm (op een Fuji X-camera qua bereik vergelijkbaar met een 75mm!) maken dit een prachtig objectief voor portretten met een dromerige bokeh. Uiteraard is het ook inzetbaar als nachtjager voor fotografie bij weinig licht.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Nocturnus III 50mm f/0.95 bestellen in zwart of zilver op de website van Meyer Optik. In de presale kost het $ 1799,00 en de normale verkoopprijs zal $ 2999,00 gaan bedragen. Uitlevering wordt verwacht in augustus dit jaar.


www.meyer-optik-goerlitz.com

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn