Upload jouw foto's
Lomography Naiad 15mm f/3.8 : Van je tenen tot de horizon

12 april 2018, 11:48

Het Lomography Neptune systeem van verwisselbare objectieven is een frontlens rijker: de Naiad 15mm f/3.8 supergroothoek. Deze 15mm f/3.8 is een indrukwekkend stukje echt glas met een handige, verwisselbare zonnekap met ingebouwde filterhouder.

Na de succesvolle introductie van het Lomography Neptune Convertible Art Lens Systeem heeft Lomo nu een extra 15mm frontlens toegevoegd aan het bestaande trio 35mm, 50mm en 80mm. Net als deze drie frontlenzen kun je de Naiad 15mm f/3.8 met een simpele beweging koppelen aan de diafragma/ scherpstelmodule voor Canon EF-, Nikon F-, en Pentax K- vatting. Met een adapterring kun je deze module uiteraard ook gebruiken op allerhande systeemcamera's.

Ontworpen voor fullframe

De Naiad 15mm Art Lens heeft een beeldhoek van 135° en is ontworpen voor fullframe maar kan natuurlijk ook op een camera met APS-C sensor gebruikt worden. De Naiad 15mm is opgebouwd uit 9 lenselementen in 7 groepen en accepteert dankzij de handige zonnekap-cum-filterhouder 100mm insteekfilters. het is aan te bevelen deze zonnekap te gebruiken vanwege de zeer bolle frontlens van de 15mm. Lomography belooft dat de Naiad al een scherp beeld geeft vanaf 1cm afstand. Van je tenen tot aan de horizon dus... wie wil er nog scherpstellen?

Prijs en beschikbaarheid

De Lomography Naiad 15mm f/3.8 kost € 449,00 en is uit voorraad te bestellen op de website van Lomography.

www.lomography.com

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn