Meld je gratis aan
15x Zoom in je jaszak - Leica C-Lux

3 juli 2018, 14:05

Leica heeft een nieuwe high-end digicompact gepresenteerd: de Leica C-Lux. De C-Lux heeft een 15x zoomobjectief aan boord en een 1-inch 20 megapixel BSI-CMOS sensor. Een serieus kleintje!

Leica heeft de C-Lux uitgerust met een Leica DC Vario-Elmar 8.8-132mm f/3.3-6.4 ASPH objectief, omgerekend naar fullframe komt dit overeen met een bereik van 24-360mm. Daarmee kun je praktisch alle onderwerpen aan, wat deze kleine Leica een ideale reiscamera maakt. Zeker als je de relatief grote sensor in ogenschouw neemt. Die grote sensor maakt hoogwaardig beeld mogelijk met weinig ruis waardoor je ook bij weinig licht kunt werken. De ISO-waarden lopen daarom van minimaal 80 ISO tot maximaal 25.600 ISO.

Filmen in 4K

De Leica C-Lux kan behalve fotograferen ook filmen in 4K videokwaliteit met een framerate van 30fps. Het is daarbij mogelijk om 8 megapixel jpeg's uit je films te halen, waardoor je eigenlijk nooit meer een opname hoeft te missen. Via het 3-inch touchscreen achterop bedien je de camera en stel je scherp op willekeurig welk deel van het beeld dankzij 49 scherpstelpunten. De combinatie van een elektronische sluiter en een mechanische sluiter maakt sluitertijden mogelijk van 120 seconden tot en met 1/16.000 sec. Uiteraard is bediening via je smartphone ook mogelijk dankzij wifi.

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica C-Lux gaat € 995,99 kosten en is leverbaar vanaf half juli in de kleuren goud en midnight blue.

www.transcontinenta.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn