Meld je gratis aan
Lichte grote jongen - Sony FE 400mm F/2.8 GM OSS

3 juli 2018, 14:12

De nieuwe Sony FE 400mm F/2.8 GM OSS supertele vervult een wens van heel veel professionele fotografen. De 400mm f/2.8 is ontwikkeld met het oog op de A9 en de A7R III en daarom bijzonder lichtgewicht.

Met deze grote jongen biedt Sony nu eindelijk een lichtsterke supertelelens voor E-mount gebruikers. De grootste kritiek op het E-mount objectievengamma was namelijk het ontbreken van dit soort specialistisch "lang glas" voor sport- en natuurfotografen.

Snelle AF

Sony belooft een uitmuntende beeldkwaliteit voor de 400mm f/2.8 en buitengewoon snelle en precieze AF-functies. Twee snelle XD (extreem dynamische) lineaire motoren, ondersteund door speciaal ontwikkelde bewegingsalgoritmen, zorgen voor een razendsnelle AF. De ingebouwde optische stabilisatie heeft drie verschillende modus-instellingen voor verschillende toepassingen, waaronder sport. Dankzij een 11-bladig rond diafragma geeft de 400mm een "extreem natuurlijk en zacht bokeh".

De lichtste ter wereld

De nieuwe Sony FE 400mm weegt slechts 2897 gram en is volgens Sony de lichtste 400mm f/2.8 ter wereld. Juist vanwege het gebruik op de A9 en A7 modellen is er in het optische ontwerp zeer veel aandacht besteed aan de ideale balans door de plaatsing van de objectiefonderdelen te heroverwegen en gebruik te maken van drie fluoriet lenselementen. Voor de body is magnesium toegepast en de lens heeft een carbonvezel zonnekap. Uiteraard is de 400mm ook stof-, vocht- en vuildicht. Daarmee is hij bestand tegen zware omstandigheden.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Sony FE 400mm F2.8 GM OSS is compatibel met Sony's 1,4x en 2,0x E-mount teleconverters. Het objectief is leverbaar op bestelling vanaf september 2018, voor ongeveer €12.000.

www.sony.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn