Meld je gratis aan
Nikon Fullframe systeemcamera: Een nieuw tijdperk © nikon, mirrorless, systeemcamera, csc, fullframe

25 juli 2018, 11:28

Deze week zette Nikon een teaservideo online, waarin getoond wordt hoe licht een beeldsensor raakt. Ondertussen is ook bekend waar dat filmpje over gaat: Nikon komt met een fullframe systeemcamera!

"Met de ontwikkeling van een fullframe mirorless systeemcamera en Nikkor-objectieven met een nieuwe vatting streeft Nikon naar een nieuwe dimensie in optische prestaties," aldus het persbericht van 25 juli. De geruchten op onder andere Nikonrumors dat er een fullframe systeemcamera aan zat te komen gingen al wat langer rond, maar dat is nu dus officieel bevestigd. Daarmee betreedt Nikon na de matig ontvangen 1-serie een nieuw tijdperk.

Teaservideo

In de teaservideo is in de laatste paar seconden de camera in kwestie te zien. Diverse mensen hebben de screenshots daarvan door photoshop getrokken waardoor de contouren van de camera wat beter zichtbaar zijn, en daaruit mag geconcludeerd worden dat die een elektronische zoeker gaat krijgen en een behoorlijk forse bajonetvatting, door de website Nikonrumors overigens Z-mount genoemd. Diverse "spy-pics"geven ook een indruk van wat komen gaat (zie bijgaande beelden via Techradar.com en Nikonrumors.com).


Compatibele bajonetvatting

Nikon windt er geen doekjes om: "De nieuwe systeemcamera en de nieuwe Nikkor-objectieven die in ontwikkeling zijn, maken het door het gebruik van een nieuwe vatting mogelijk om te streven naar een nieuwe dimensie in optische prestaties. [...] Wij bieden fotografen de mogelijkheid om beelden te maken van een veel betere kwaliteit dan tot nu toe mogelijk was." Om ook je oude Nikon-glas te kunnen blijven gebruiken (cruciaal voor het slagen van dit nieuwe concept!) wordt er bovendien voor de nieuwe systeemcamera ook een nieuwe vattingadapter ontwikkeld waardoor je Nikkors met F-vatting kunt gebruiken op de nieuwe systeemcamera.

Prijzen en beschikbaarheid

Specificaties, prijzen en levertijden zijn nog niet bekend gemaakt. Even geduld dus tot de Photokina, eind september, waar de camera ongetwijfeld een halve hal vol aandacht zal krijgen. Tot die tijd kun je alle ontwikkelingen volgen op de speciale microsite:

www.nikon.nl

Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
itsalina op 17 oktober 2018 om 15:27

Welcome to the best <a href="http://www.getessaydone.com">http://www.getessaydone.com</a> Course Merit help with assignment writing in the USA and 24/7 homework help. Online tutoring is one of the most sought-after jobs especially among the younger generations today. we can introduce SAT Tutors to work in person, many students choose to work with an SAT Tutor online.

famitofu op 12 oktober 2018 om 08:53

Love is singing for the pain is beautiful, no day no month pen name ... basketball games

Arvind098 op 14 september 2018 om 11:23

If you want to solitaireonlinegame.jigsy.com game then you have enjoyed in your free time and you in the starting of the game there is a simple stages that can be understand your game very well then you have to entered in hard level.

ashi3183 op 31 augustus 2018 om 03:20

It is the very nice and amazing place to use the free
psn codes generator online if you want to use so buy first and than use it.

elisawise op 17 augustus 2018 om 05:17

Nice post. Wonderful experience gmail

Rolo72 op 26 juli 2018 om 21:32

$limm€ marketing; wéér een nieuwe vatting.....

Gotto op 27 juli 2018 om 14:12

Absoluut!