Upload jouw foto's
Verbeterd alternatief - ON1 Photo RAW 2019

21 november 2018, 17:01

ON1 presenteert een verbeterd alternatief voor wie graag zijn raw-beelden wil verwerken zonder aan allerlei abonnementen vast te zitten. De ON1 Photo RAW 2019 photo editor voor macOS en Windows is een stevige upgrade van de bestaande ON1 Photo RAW editor.

ON1 windt er geen doekjes om: ON1 Photo RAW 2019 maakt volgens ON1 gebruik van "algoritmes met kunstmatige intelligentie" om een "significante verbetering" te bewerkstelligen voor wie geen zin heeft om een abonnement op Adobe Lightroom en Photoshop te nemen.

Nieuwe functies

Een scala aan nieuwe functies moet Adobe-gebruikers verleiden. "ON1 Photo RAW 2019 biedt nieuwe functies en technologieën, gecombineerd met een gestroomlijnde, eenvoudig te leren workflow," vertelt het persbericht. Nieuw zijn onder andere non-destructieve lagen, automatische laaguitlijning, focus stacking, HDR, filtereffecten, een nieuwe portret-retouchefunctie en een nieuwe tekst-tool.

Portret-retouchefunctie (VOOR)

Portret-retouchefunctie (NA)

AI-masking functies volgen in een toekomstige update. Uiteraard biedt ON1 ook de meest gebruikte functies van Lightroom en Photoshop, zo wordt gemeld.
Om het je nog wat makkelijker te maken om je Adobe abonnement aan de wilgen te hangen, biedt ON1 Photo RAW 2019 een "serieus verbeterde mogelijkheid" om je hele workflow te migreren. AI-algoritmen zorgen er namelijk voor dat je in Lightroom verwerkte beelden ook in ON1 Photo RAW 2019 kunt gebruiken. De gekozen instellingen worden non-destructief toegepast in ON1 Photo RAW 2019, zo wordt beloofd.

Prijzen en beschikbaarheid

Uiteraard is ON1 Photo RAW 2019 volgens ON1 bruikbaar met de nieuwste camera's en objectieven. Het programma is te downloaden als 30-dagen free trial of als onbeperkt pakket voor $99,99. Wie een upgrade wil van de vorige ON1 Photo RAW betaalt $79,99.
www.on1.com

Wil je meer leren over het fotograferen in raw? Bekijk dan eens de Cursus Fotograferen in Raw in onze Zoom Academy. Hierin leer je hoe je de maximale informatie uit je foto's haalt en nog veel meer.
Zo leer je onder andere:


  • Alles over het fotograferen in raw in bepaalde foto-genres

  • Tips over het stroomlijnen van je workflow

  • Het voorkomen van missers in je nabewerking

  • Alles over de techniek en de praktijk van het fotograferen in raw

Bekijk hier de volledige Cursus Fotograferen in Raw.

Reacties (6)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
TontK op 16 juli 2019 om 14:20

Ook ik ben overgestapt op ON1 omdat ik geen fan ben van het abonnement van Adobe. ON1 is voor mij een prima vervanger van èn Lightroom èn Photoshop. Een overstap vraagt wel aardig wat leertijd. Met de tutorials kom je al snel vrij ver, maar de soepelheid vraagt om het veel te doen. Maar dan heb je ook wat. Meer dan alleen een vervanger! Enig minpuntje: niet in het Nederlands. #JanKunkeler: voor een upgrade naar ON1 Photo RAW 2019 heb ik € 77,24 betaald inclusief BTW. Dat is 6 maanden Adobe Fotografie-lidmaatschap.....

JanKunkeler op 14 januari 2019 om 21:05

Goed programma maar die $ 79,99 of $ 99,99 is onzin, er komt nog 21% BTW overheen.

rontermeer op 14 januari 2019 om 08:46

Werk nu enige maanden met dit pakket na een overstap van Lightroom gemaakt te hebben. Ben enorm tevreden over o.a. de mogelijkheden maar ook de snelheid waarmee ON1 werkt.

Reden van overstap was puur het niet gebonden willen worden aan een maandelijkse verplichting maar heb er geen spijt van.