Meld je gratis aan
Connected D-Lux - Leica D-Lux 7

26 november 2018, 13:43

De nieuwe Leica D-Lux 7 is de opvolger van de D-Lux Typ 109 die alweer even meeging. Met name de connectiviteit en de bediening zijn onderhanden genomen. De Leica D-Lux 7 maakt bovendien gebruik van de Leica Fotos app.

De nieuwe Leica D-Lux 7 is gebaseerd op de Panasonic Lumix LX100II en deelt met die camera zijn technische basis zoals het lichtgevoelige Leica DC Vario-Summilux 10,9-34mm f/1,7-2,8 ASPH (fullframe equivalent 24-75mm) zoomobjectief met beeldstabilisatie en de grote 17 megapixel fourthirds cmos-beeldsensor. De camera kan ISO-waarden aan tot 25.600 en heeft de mogelijkheid van filmen in 4K.Connected compactcamera

Leica heeft van de nieuwe D-Lux 7 een connected compactcamera gemaakt met aandacht voor de bediening, wat onder andere resulteert in een groot en overzichtelijk 3-inch touchscreen display aan de achterzijde. Daarnaast kun je de camera nu opladen via de USB-aansluiting waardoor je geen losse acculader meer mee hoeft te nemen onderweg. De Leica D-Lux 7 is bovendien geschikt voor gebruik met de gratis Leica Fotos app, net als zijn grote broer de leica M10D. Met die app kun je niet alleen foto's delen, maar ook de D-Lux 7 op afstand bedienen en je smartphone of tablet als liveview-display gebruiken. Een nieuwe Bluetooth-connectiviteit naast de wifi zorgt voor het contact met de buitenwereld.

Prijzen en beschikbaarheid

DeLeica D-Lux 7 is leverbaar vanaf eind november en kost € 1169,-.
www.leica.de
www.transcontinenta.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn