Upload jouw foto's
Olympus OM-D E-M1X aangekondigd- ND filter functie en 50MP High-res uit de hand © IDG NL

24 januari 2019, 07:03

Olympus introduceert vandaag de nieuwe Olympus OM-D E-M1X-camera, de opvolger van de twee jaar eerder geïntroduceerde OM-D E-M1 Mark II. Onder andere de ingebouwde ND-filters, 7,5 stops ingebouwde beeldstabilisatie en een 50MP High Res Mode die je uit de hand kunt gebruiken zijn indrukwekkende functies.

De camera bevat een 20,4MP MOS-sensor met Dual TurePicVIII high-speed beeldprocessors. De dubbele processor moet het mogelijk maken om vanuit de hand hoge resolutie beelden te schieten, een live ND-filter en het vernieuwde autofocussysteem te gebruiken.

Naast de foto's die met een resolutie van maximaal 80MP kunnen worden vastgeld is nu een Handheld High Res Shot-functie beschikbaar. Dankzij deze functie wordt het mogelijk om vanuit de hand een hoge resolutie-opname te maken van 50MP.7,5 stops stabilisatie

Daarnaast bevat de E-M1X een vernieuwde beeldstabilisatie door de introductie van een herontwikkelde gyrosensor. In combinatie met een M.Zuiko IS PRO-lens maakt deze technologie het mogelijk om de 5-assige sync stabilisation verder te compenseren tot maximaal 7,5 stops in sluitertijd.
Vernieuwde Autofocus


Opnieuw ontwikkeld is ook het autofocussysteem, waarbij het AF-algoritme drastisch verbterterd zou moeten zijn. De E-M1X maakt verder gebruik van AF-informatie van eerder opgenomen beelden om het snel volgen van onvoorspelbare bewegingen van het onderwerp en veranderingen daarvan mogelijk te maken. Er zullen verschillende extra AF-instellingen beschikbaar zijn, waaronder diverse AF-target modes en aparte AF-gebieden wanneer de camera verticaal of horizontaal wordt gehouden.Opvallend is dat de camera ook een nieuwe live ND-functie heeft. Hiermee wordt het ND-filter gesimuleerd, zonder dat er speciaal een filter overheen moet. Hiermee kun je overdag gemakkelijk met langere sluitertijden fotograferen. Het effect kan op vijf niveaus worden ingesteld: ND2 (gelijk aan één stop), ND4 (2 stops), ND8 (3 stops), ND16 (4 stops) en ND32 (5 stops).Gemaakt voor de ruige natuur

Stof-, spat- en vorstbestendig (tot -10 graden Celcius) is het type volgens Olympus. De camera moet vooral geschikt zijn voor natuur-, documentaire en sportfotografie. In het toestel kunnen twee BLH-1-batterijen, waardoor tot 2580 beelden kunnen worden geschoten voordat opnieuw moet worden opgeladen.

Naast fotografie is de camera ook geschikt voor video. Het toestel kan in 4K filmen tot dertig beelden per seconde. 120 beelden per seconde haalt het toestel bij Full HD 1920 x 1080.

Olympus OM-D E-M1X prijs en beschikbaarheid

De OM-D E-M1X is eind februari beschikbaar. De adviesprijs van de body ligt op 2,999 euro.

Bekijk meer informatie op de website van Olympus.

Reacties (6)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
baileyluis op 1 mei 2019 om 15:00

I really loved the idea and the content. You have added all the necessary details required for the article. I am really fascinated with that. I like to refer your site to get useful topics to read free gift cards codes generator and free gift cards codes generator and free gift cards codes generator and vimeo video downloader and buy high quality backlink

peterpicture op 26 januari 2019 om 22:29

Het M/4 systeem heeft zijn succes vooral te danken aan de compacte body's, lenzen en het relatief lage gewicht. Met dit model zijn al deze voordelen losgelaten. Voor deze prijs is genoeg ander snoepgoed te koop. Ondanks dat de technologie is opgerekt door Olympus ben ik bang dat het geen groot succes wordt. Ik hoop dat de vorige EM1 body wordt voorzien van de verbeterde techniek en voor een realistische prijs op de markt komt.