Upload jouw foto's
Sony introduceert nieuwe full-frame 135mm F1.8 G Prime Lens © IDG NL

26 februari 2019, 16:00

Sony introduceert vandaag in Schotland een nieuwe lens in de G Master series: een full-frame 135mm F1.8 prime lens.

Elementen
De lens gebruikt een XA-element (Extreme Aspherical) en een Super ED-element (Extra-low Dispersion). Deze moeten ervoor zorgen dat er over het hele frame een hoge resolutie kan worden bereikt. Chromatische abberatie moet zo ook kunnen worden gecompenseerd. Kleurranden worden geminimaliseerd en de algehele resolutie wordt gemaximaliseerd.

Bokeh
Het XA-element zorgt daarnaast voor verfijnde bokeh. Ook een 11-blads cirkelvormig diafragma-mechanisme moet daaraan bijdragen.

Schittering
Nano AR Coating zorgt ervoor dat er minder schittering en nevel in het beeld komt, die kunnen optreden bij het maken van portretten bij tegenlicht.

Motor
Er zitten vier Sony XD linear motoren in de lens zodat snel bewegende objecten goed kunnen worden vastgelegd met de autofocus.

Eerste ervaring

In Schotland konden we het objectief meteen zelf uitproberen. De eerste indruk was zonder meer goed. Vertekening konden we op het eerste oog niet ontdekken en de bouw van het objectief was zeer stevig.

Adviesprijs
De FE 135mm F1.8 GM komt in april 2019 naar Europa, met een prijs van ongeveer €2000,- euro. Ook kondigt Sony een nieuwe lijn polarisatiefilters aan voor lensdiameters 49mm, 55mm, 62mm, 67mm, 72mm, 77mm en 82mm.

avatar

Hoofdredacteur Zoom.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn