Upload jouw foto's
Samyang AF 85mm F/1.4 voor SONY  - Lichtsterke portretlens

18 maart 2019, 10:36

Samyang heeft het druk. Alweer is er een nieuw objectief aangekondigd, ditmaal een autofocus telelens voor Sony fullframe systeemcamera's: de Samyang AF 85mm F1.4 FE. Lichtsterk en ideaal voor portretwerk.

Dit nieuwe portretobjectief is de eerste tele die Samyang in autofocus bouwt, onder andere een Sony E-mount 14mm, en twee 35mm's gingen de 85mm voor. De nieuwe AF 85mm f/1.4 is ontwikkeld voor de Sony A7 en A9 fullframe modellen, maar uiteraard is de 85mm ook te gebruiken op een Sony systeemcamera met een APS-C sensor, dan is de beeldhoek echter vergelijkbaar met die van een 135mm.

Nieuwe optische constructie

De AF 85mm F1.4 FE is met 11 elementen in 8 groepen wezenlijk anders qua optische constructie dan de welbekende 85mm f/1.4 manual focus. Samyang heeft ditmaal vier glazen Hoge Refractie-lenselementen toegepast om de 85mm compact en lichtgewicht te houden, Ultra Multi Coating zorgt voor vermindering van flare en ghosting en een ED lenselement compenseert kleurschifting. Een negenbladig diafragma zorgt in combinatie met de hoge lichtsterkte voor een mooie zachte bokeh en de snelle, stille AF-motor stuurt een interne scherpstelling aan zodat de lengte van het objectief niet toeneemt bij het scherpstellen. De kortste instelafstand is overigens 90cm.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samyang AF 85mm F1.4 FE is stof- en vochtdicht en de filtermaat bedraagt een forse 77mm. Al met al een indrukwekkend stukje glas, dat niettemin slechts 568 gram weegt. De prijs is nog niet bekend, maar die zal ongetwijfeld concurrerend zijn. Leverbaar ergens in dit voorjaar.
www.transcontinenta.nl

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
baileyluis op 1 mei 2019 om 14:44

I really loved the idea and the content. You have added all the necessary details required for the article. I am really fascinated with that. I like to refer your site to get useful topics to read free gift card generator and free gift code generator and free gift card generator and online video downloader and buy high quality backlink

imran op 5 april 2019 om 23:18

The Samyang AF 85 mm F1.4 FE is dust and moisture proof and the filter size is a hefty 77 mm. All in all an impressive piece of glass, which nevertheless weighs only 568 grams. The price is not yet known, but it will undoubtedly be competitive. Available sometime this spring. Career Episode