Upload jouw foto's
Panasonic Lumix G90 - Complete allrounder

9 april 2019, 11:07

Met de nieuwe Lumix G90 presenteert Panasonic een compacte systeemcamera met allerlei creatieve functies die perfect zijn afgestemd op het maken van zowel foto's als video's. Een echte allrounder.

De Lumix G90 heeft een 20,3 megapixel Live MOS-sensor, de nieuwste Venus Engine beeldprocessor en een 5-assige Dual I.S. Image Stabilizer van de tweede generatie aan boord voor de beste beeldkwaliteit. Die beeldstabilisator compenseert bewegingen tot maar liefst 5 stops en uiteraard is deze ook bruikbaar bij 4K filmen. Panasonic heeft daarnaast volop aandacht besteed aan de ergonomie: de camera kan desgewenst met één hand worden bediend en er zijn meer fysieke knoppen toegepast om niet eindeloos door menu's te hoeven scrollen.

Autofocus en extra's

Qua autofocus is de Lumix G90 helemaal state-of-the art. De AF kan tot 9 bps aan en is in staat om bewegende onderwerpen te volgen. De Face/Eye Detection AF pikt automatisch gezichten op en stelt scherp op de ogen; ideaal voor modelwerk! De Low Light AF-functie is bedoeld voor slechte lichtomstandigheden en Focus Peaking is handig bij handmatig scherpstellen. De camera is verder volgestopt met praktische extra's zoals bijvoorbeeld Post Focus, Focus Stacking, Photo Styles en het bekende 4K Photo. Nieuw is Focus Bracketing, waarmee je tot 999 opnames kunt maken met verschillende scherpstelpunten. Daarna heb je thuis wel wat uit te zoeken, maar toch... De Photo Styles bieden een nieuwe zwart-wit mogelijkheid: L.Monochrome D zorgt voor nog intensere donkere tonen.

Filmen kan ook

Uiteraard kun je ook filmen met de LUMIX G90, het is wat dat betreft echt een allrounder. Naast Full HD (1920x1080) met fulltime AF kan de camera 4K video-opnames (3840x2140) maken en is er High Speed Video beschikbaar voor slow motion beelden. Je kunt een externe monitor aansluiten, er is V-Log L aanwezig en er zijn een 3,5mm-microfoonjack en een koptelefoonaansluiting ingebouwd. Omdat bluetooth 4.2 en wifi 2,4 GHz zijn ingebouwd, kun je direct als je beelden doorsturen naar een smartphone of tablet.

Prijzen en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix G90 is als kit leverbaar vanaf mei voor € 1199,- inclusief 12-60mm objectief en voor € 1399,- inclusief 14-140mm. De losse body kost € 899,-

www.panasonic.nl

Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
jurjen57 op 27 juni 2019 om 13:34

Dan zou ik wellicht voor de G9 kiezen gezien prijs/prestaties. Die heeft toch een aantal features die ik graag op mijn G80-90- etc. zou willen hebben zoals de joystick en 2 kaartsloten. Krijg een beetje het 'Nikon-gevoel' (Canon ook maar in iets mindere mate) terug als ik updates afzet tegen nieuwe modellen. Afgezet tegem mijn G80 is alleen een 20 mp sensor en een iets betere grip onvoldoende om over te stappen. En ik heb al voldoende 'directe knoppen' op de mijne. Beetje een gemiste kans Panasonic....
De stof- en spatwater afdichting voor de nieuwe 14-140 is wellicht wel een reden om aan over te stappen. Dat mis ik nml wel op die van mij.

baileyluis op 1 mei 2019 om 14:43

I really loved the idea and the content. You have added all the necessary details required for the article. I am really fascinated with that. I like to refer your site to get useful topics to read free gift card generator and free gift code generator and free gift card generator and online video downloader and buy high quality backlink

rinondavid op 19 april 2019 om 08:51

I really loved the idea and the content. You have added all the necessary details required for the article. I am really fascinated with that. I like to refer your site to get useful topics to read. Almost I have all your posts and this one is the best. This article has clarified the ideas in an engaging way. Keep the same quality in the rest of the posts which is the genuine thing I have got from your articles. I am an author at best essay writing and all these features help me a lot. Thank you.