Upload jouw foto's
Nikon fullframe-objectief - Nikkor Z 85mm f/1.8 S  © IDG NL

23 augustus 2019, 14:56

Nikon introduceert een nieuw, lichtsterk Nikkor fullframe-objectief voor de Nikon Z6 en Z7, de Nikkor Z 85mm f/1.8 S. Deze standaard portrettele stelt volgens Nikon razendsnel scherp en zou verbluffend scherp moeten zijn.

Nieuw ontwerp

Uiteraard bestond er al en Nikkor 85mm f/1.8 voor fullframe, maar de nieuwe Z-versie is opnieuw ontworpen voor de grotere bajonet van de Z-camera's waardoor er volgens Nikon (nog) meer licht op de sensor valt. "De scherpte is uitstekend van rand tot rand, zelfs wanneer u opnamen maakt met het maximale diafragma van f/1.8 en de bokeh ziet er prachtig natuurlijk uit", meldt het persbericht. De kortste scherpstelafstand is slechts 0,8 meter, waardoor je lekker dicht bij je onderwerp kunt komen.

S-line

De 85mm f/1.8 is een S-Line objectief, wat bij Nikon betekent dat het optische ontwerp is geoptimaliserd voor de Z-modellen. Anti-reflecterende Nano Crystal Coating gaat ghosting en flare tegen en het objectief heeft een soepel, geluidloos en meervoudig scherpstelsysteem. Dankzij de snelle scherpstelling in combinatie met de nieuwe oogherkenning-AF kun je eenvoudig op het oog van je onderwerp scherpstellen, ongeacht of dit onderwerp nu alleen staat of dat het een gezicht in een menigte betreft.

Stof en vochtdicht

De 85mm is stof- en vochtdicht en ook zeer bruikbaar voor video dankzij het geluidloze diafragma en het optische ontwerp waardoor variaties in het brandpunt bij het wijzigen van de scherpstelling vrijwel verdwenen zou moeten zijn. Met de aan te passen instelring kun je bovendien eenvoudig switchen tussen handmatige scherpstelling (standaard), diafragmaregeling of belichtingscorrectie.

Prijzen en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 85mm f/1.8 S is verkrijgbaar vanaf 5 september 2019 voor een adviesprijs van € 899,-.
www.nikon.nl

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
luciham20 op 8 oktober 2019 om 09:38

I want to thank you this great idea! I love every bit of it. download love balls