Upload jouw foto's
Leica APO Summicron-SL 50mm F/2 ASPH. - Standaardobjectief © IDG NL

25 augustus 2019, 14:59

Leica presenteert de APO-Summicron-SL 50 f/2 ASPH. De nieuwe 50mm sluit keurig aan op de 35 f/2, de 75 f/2 en de 90 f/2, waardoor er nu meer keuze is om je favoriete objectiefcombinaties met de fulframe Leica SL systeemcamera te maken.

Standaardobjectief

Een 50mm brandpunt geldt als "standaardobjectief" vanwege de grote veelzijdigheid. Het is bruikbaar voor situaties die uiteen lopen van reportage- en reisfotografie tot portretwerk in de studio, landschappen en close-ups. Leica belooft voor de nieuwe 50mm behalve die veelzijdigheid ook fantastische prestaties. Het APO in de naam van de nieuwe APO-Summicron-SL 50 f/2 ASPH. staat nameijk voor het gebruik van speciaal ontwikkeld, hoogwaardig glas dat zorgt voor een hoge apochromatische correctie. Daardoor worden chromatische aberraties (de vervelende paarse en blauwe randjes langs details) voorkomen. Dit is geen goedkope oplossing, wat de 50mm f/2 dan ook een bijzonder fors prijskaartje bezorgt. Vermoedelijk het enige nadeel van dit standaardobjectief als we het persbericht mogen geloven.

Leica SL-systeem

De Leica APO-Summicron-SL 50 f/2 ASPH. is optimaal afgestemd op het Leica SL-systeem en is opgebouwd uit twaalf lenselementen in tien groepen. Drie elementen hebben een asferisch oppervlak om ook bij volle lensopening maximale kwaliteit te leveren zonder vervorming. "Daarom is het diafragmeren uitsluitend een creatief instrument en [...] niet noodzakelijk voor [...] betere beeldprestaties", aldus Leica. Verder belooft de 50mm natuurlijke huidtinten, een zachte bokeh, een uitstekend detailcontrast en consistente scherpte van rand tot rand te leveren. De 50mm f/2 is verder uiteraard stof-en vochtdicht en heeft een razendsnelle AF. De handmatige scherpstelring is bovendien nieuw ontworpen voor een nog perfectere manual focus.

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica APO-Summicron-SL 50 f/2 ASPH. is direct leverbaar voor een prijs van € 4.475,- (nee, geen schrijffout!)
www.transcontinenta.nl

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
luciham20 op 8 oktober 2019 om 09:37

I noticed that you’ll be are usually legitimately interested in this type of camera! download last day on earth