Upload jouw foto's
Canon EOS 850D - Nieuwe aps-c dslr

16 februari 2020, 14:25

Na al het professionele fullframe geweld van de laatste tijd presenteert Canon weer een " oude vertrouwde" EOS dslr met aps-c cropsensor: de EOS 850D. De nieuwe EOS is verrassend compleet voor zijn prijs.

De Canon EOS 850D weegt niet teveel en heeft de snelle DIGIC 8-processor, gekoppeld aan een 24,1 megapixel cmos cropsensor. De dual pixel AF is eveneens niet onbekend. Bovendien kun je met de 850D 4K-video opnemen en is het mogelijk te fotograferen met een C-RAW modus, waardoor de buffer bijna verdubbelt.

Verder heeft de nieuwe EOS een variangle touchscreen achterop voor een eenvoudige bediening, 2,4 GHz Wi-Fi en Bluetooth, waarmee je de camera via de Canon Camera Connect-app verbindt met een iOS- of Android-apparaat. Een perfecte allrounder, noemt Canon de camera dan ook niet voor niets.

Intelligent Tracking AF

De EOS 850D heeft een uit de professionele modellen afgeleid Intelligent Tracking (iTR) autofocus (AF)-functie die mogelijk is dankzij de 220.000 pixel RGB+IR-meetsensor. Door hoge resolutiegegevens van de automatische belichting uit te wisselen met de AF-sensor biedt iTR AF een hoge reactiesnelheid en nauwkeurigheid, ideaal voor sport- en natuurfotografie.

Ook zijn de oog- en gezichtsherkenning hierdoor zeer precies. De AF-tracking is bovendien razendsnel dankzij 45 crosstype AF-sensoren en de vertrouwde Dual Pixel CMOS AF, wat continu-opnamen met 7 bps mét AF-tracking mogelijk maakt.

Prijzen en beschikbaarheid

De Canon EOS 850D body zal vanaf april verkrijgbaar zijn voor € 919,99. Als kit met de EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM is de prijs € 1019,99.www.canon.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn