Upload jouw foto's
Canon kondigt EOS R5 aan - IBIS in de EOS R © IDG NL

16 februari 2020, 14:24

Canon heeft de ontwikkeling van de EOS R5 aangekondigd. In aanloop naar de WPPI-Show in Las Vegas en de Japanse CP+ presenteerde Canon de plannen voor een EOS R5 met IBIS. Ook staan er zeven RF-objectieven en twee RF-extenders op het programma in 2020.

De spiegelloze fullframe EOS R5 systeemcamera zal volgens Canon voorzien zijn van een nieuw ontworpen cmos-sensor en een nieuwe processor, die samen met nieuwe state-of-the-art optische technologieën een superieure beeldkaliteit moeten gaan leveren.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe camera luisterde Canon naar uitgebreide gebruikersfeedback van diverse fotografen, waardoor het resultaat een camera is die een verscheidenheid aan fotografen zal aanspreken en Canon verder zal positioneren als marktleider, zo meldt het persbericht. Dat zijn stevige claims, maar veel details over de nieuwe RF zijn er nog niet.

8K-video en IBIS

De nieuwe camera zal gericht zijn op hoge snelheid en 8K-video mogelijk maken. Ook de transmissiefunctionaliteit, bediening en betrouwbaarheid worden verbeterd. De nieuwe sensor en processor zullen een opnamesnelheid ongeveer 20 bps mogelijk maken bij gebruik van de elektronische sluiter en 12 bps bij gebruik van de mechanische sluiter.

De EOS R5 is verder de eerste Canon-camera die is uitgerust met IBIS (In Body Image Stabilization), die in combinatie met de stabilisatie in de objectieven nieuwe kansen biedt bij lichtomstandigheden die voorheen niet voor mogelijk werden gehouden.

Prijzen en beschikbaarheid
Naast de EOS R5 ontwikkelt Canon ook zeven RF-objectieven en twee RF-extenders die in 2020 zullen worden uitgebracht, waaronder de RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, de Extender RF 1.4x en de Extender RF 2x.

Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt, prototypes zijn te zien op de CP+ en in Las Vegas.

www.canon.nl

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
jeunstef op 23 februari 2020 om 06:30

Inderdaad een prachtige camera, maar het toestel neemt op in 8k video, doet dit vervolgens comprimeren naar 4k en schrijft dit naar het geheugenkaartje. Een verkoop truck van Canon