Upload jouw foto's
Cosina Voigtländer Nokton 60mm en 35mm - Tele en groothoek  © IDG NL

20 februari 2020, 14:25

Moederbedrijf Cosina heeft twee nieuwe, lichtsterke Voigtländer Nokton objectieven aangekondigd: de 60mm F0.95 voor MicroFourThirds en de 35mm F/1.2 III voor Leica M.

Nokton staat bij Voigtländer voor extreme lichtsterkte en deze nieuwe objectieven doen hun naam eer aan. Ze zijn hoogwaardig gebouwd van metaal en glas, zoals we van het merk gewend zijn.

Nokton 60mm F0.95 MFT

De 60mm portrettele / macro heeft omgerekend naar fullframe een bereik van 120mm en een minimale scherpstelafstand van 34 centimeter. De maximale vergrotingsmaatstaf is 1:4, waardoor je een mooie afstand tot je onderwerp kunt handhaven. Met een constructie van elf lenselementen in acht groepen, het gebruik van meerdere speciale glassoorten én een concaaf frontelement belooft de beeldkwaliteit van hoek tot hoek zelfs bij volle opening uitstekend te zijn. Ideaal voor portretwerk en close-ups van planten en producten. De filterdiameter is 77mm en met zijn 860 gram is deze korte tele niet bepaald een lichtgewicht.

Nokton 35mm F1.2 III VM

De 35mm is de derde incarnatie van deze Nokton. Ten opzichte van zijn voorganger zijn de afmetingen en het gewicht verminderd. Ook is de vormgeving aangepast, met meer grip op de scherpstelring. De opbouw bestaat uit negen lenselementen in zeven groepen en ook hier is de frontlens concaaf. De dichtstbijzijnde scherpstelafstand is 0,5 meter. De 35mm weegt 335 gram en heeft een filtermaat van 52mm. Beide nieuwe objectieven dien je handmatig scherp te stellen.

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt. Op de Cosina website wordt een prijs van rond de 140.000 Yen genoemd.
www.cosina.co.jp

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn