Upload jouw foto's
Samyang AF 75mm F1.8 FE - Portretlens voor Sony  © IDG NL

17 april 2020, 13:38

Samyang introduceert een nieuw fullframe autofocusobjectief voor Sony E-mount camera's. De Samyang AF 75mm F1.8 FE is lichtsterk, licht van gewicht, compact en aantrekkelijk geprijsd.

De nieuwe AF 75mm F1.8 FE is zeer ingetogen vormgegeven door Samyang, en sluit daarmee perfect aan bij de reeds bestaande vier Sony E-mount objectieven. Door de keuze voor 75mm en F1.8 weegt het objectief slechts 230 gram en is het met 69mm lengte en een filtermaatje van 58mm lekker compact.

Optische ontwerp

In het optische ontwerp heeft Samyang kwistig gebruik gemaakt van de trukendoos om ervoor te zorgen dat deze 75mm ook daadwerkelijk presteert. Want van een portretlens verwacht je een mooie bokeh en een hoge scherpte van hoek tot hoek bij volle opening. Je wilt die F1.8 tenslotte graag kunnen gebruiken voor een mooie softe achtergrond. Daarom zijn er naast 9 afgeronde diafragmabladen ook vijf lenselementen van HR en ED glas gebruikt in het optische ontwerp. Dat is de helft van alle lenselementen.

Autofocus en custom switch

Samyang heeft bovendien een snelle en stabiele autofocus ingebouwd die gebruik maakt van een nieuwe Stepping Motor (STM), die zorgt voor een snelle, stille en nauwkeurige scherpstelling, waarmee zowel fotografen als videomakers blij zullen zijn. Uiteraard kun je ook handmatig scherpstellen met behulp van de brede scherpstelring, maar daarmee is wat bijzonders aan de hand. Die ring heeft normaal gesproken geen functie bij gebruik autofocus, vandaar dat Samyang een 'Custom Switch' presenteert. Hierdoor kun je met behulp van de scherpstelring het diafragma aanpassen bij gebruik van AF, wat best handig kan zijn bij snel werken.

Prijs en beschikbaarheid

Het mooiste is wellicht nog de prijs, want de Samyang AF 75mm F1.8 FE kost slechts € 429,-. Binnenkort leverbaar.
www.transcontinenta.nl
www.samyangbenelux.com

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn