Upload jouw foto's
Yongnuo YN50mm F1.8S DA DSM - Speciaal voor Sony APS-C  © IDG NL

21 april 2020, 13:43

Budgetlenzenfabrikant Yongnuo heeft een Sony-versie uitgebracht van haar autofocus 50mm f/1.8. Die is geschikt voor gebruik op Sony APS-C systeemcamera's zoals de A6000. Ja, die zijn er ook nog...

Door deze niche in de markt te vullen, heeft Yongnuo dus feitelijk een portretlens ontwikkeld die omgerekend naar fullframe een bereik heeft dat vergelijkbaar is met 75mm. De filtermaat is 49mm, het objectiefje weegt 146 gram en is 58mm lang.

Techniek

De technische specificaties van deze 50mm zijn best nog verrassend voor zo'n relatief simpel en goedkoop stukje glaswerk. Op haar website geeft Yongnuo aan dat er een snelle en stille DSM stappenmotor is toegepast voor de scherpstelling en een elektronische scherpstelring voor handmatig focussen. De bajonetvatting is van metaal en verder is er een USB-poort voor firmware-updates aanwezig. Optisch is e.e.a. niet heel spannend, behalve dan de toepassing van één glazen LD-lenselement en multicoating op alle acht lenselementen om de kwaliteit van het beeld te garanderen. Het diafragma bestaat uit 7 afgeronde bladen.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe 50mm f/1.8 heeft nog geen prijs, noch is de levertijd bekend, maar gezien de lage prijs van de Nikon- en Canon-versies van dit glaswerkje, zul je je er geen buil aan vallen.
www.yongnuo.eu
www.hkyongnuo.com

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn