Upload jouw foto's
Dit zijn de beste spiegelreflexcamera's van 2020 © IDG NL

26 december 2020, 09:02

Voor veel fabrikanten ligt de focus voor een groot gedeelte op de systeemcamera. Spiegelreflexcamera's blijven desondanks populair. Dit zijn de fijnste spiegelreflexcamera's van 2020.

Anno 2020 ligt de focus van de camerafabrikanten voornamelijk op het ontwikkelen en doorontwikkelen van systeemcamera's en de objectieven die speciaal voor die camera's zijn ontwikkeld. Toch is de dslr-markt nog steeds een grote en belangrijke markt voor ze en daarom blijven er steeds interessante nieuwe dslr's ten tonele verschijnen, al gaat dat niet in een tempo dat we van de spiegelloze camera's kennen. In 2020 zijn desondanks toch een aantal interessante modellen verschenen.

Canon EOS-1D X Mark III

In het kader van de Olympische Spelen die in 2020 gehouden zouden worden in Japan stonden zowel Canon als Nikon klaar met nieuwe topmodellen zodat de sportfotografen de nieuwste technieken bij de hand zouden hebben tijdens de wedstrijden. Zoals we allemaal weten mocht het niet zo zijn en hebben we maar weinig sport gezien in het afgelopen jaar. De Canon EOS-1D X Mark III is desondanks geïntroduceerd en daarnaast behoorlijk indrukwekkend. De camera is een razendsnel en innovatief hybride topmodel dat de veeleisende fotograaf kan gebruiken om altijd met de goede foto thuis te komen. Autofocus, snelheid, resolutie en uitgebreide personalisatie-mogelijkheden zorgen daarvoor. Een kostbare camera, maar die prijs komt ergens vandaan.

Nikon D6

Net als Canon had ook Nikon zich verheugd op de Olympische Spelen in Japan en stonden ze in de coulissen klaar met een opvolger voor hun topmodel D5, de D6. De D6 is het nieuwste wapenfeit van Nikon en bedoeld voor veeleisende professionals die in hun werk te maken hebben met snel bewegende en onvoorspelbare onderwerpen. Actiefotografen dus, zoals die langs de lijn staan bij de Olympische Spelen. De D6 is een fullframe model, voorzien van technieken om zoveel mogelijk rake beelden te maken. Zo maakt hij 14 beelden per seconde en is hij uitgerust met een erg slim en snel autofocussysteem. Daarnaast is hij gebouwd als een tank en afgedicht tegen weer en wind.

Nikon D780

De laatste tijd is het bij Nikon voornamelijk het Z-assortiment wat de klok slaat. Logisch is het dan ook dat we elementen uit de Z-lijn terug gaan zien in de spiegelreflexen van Nikon. Zo wordt deze D780 opeens een aantrekkelijke hybride camera, doordat Nikon het autofocus-systeem van de Z6 ingebouwd heeft. Eigenlijk is deze D780 precies wat de meeste fotografen nodig hebben: een uitstekend doordacht toestel waarmee je jarenlang prima foto's maakt. Dat deze D780 met diverse Z-genen nu ook in live-view en voor video een erg aantrekkelijke optie is, versterkt voorgaand statement alleen maar.

Canon EOS 850D

Een aantrekkelijk model in het midden is de in 2020 geintroduceerde Canon EOS 850D. Deze spiegelreflex met aps-c-sensor combineert een prima resolutie met snelheid en een autofocussysteem met gezichts- en oogdetectie. Filmen kan ook, uiteraard in 4K-resolutie. De krachtige beeldprocessor zorgt ervoor dat de beelden vloeiend en fraai worden verwerkt. De body is goed afgewerkt en de ergonomie is zoals je van een Canon dslr verwacht: uitstekend. Een betaalbare en capabele camera die voor veel fotografen precies het juiste biedt.Ook onverminderd populair:

Canon EOS 5D Mark IV

Deze EOS 5D Mark IV is voor vele (professionele) fotografen hun dagelijkse werkpaard en blijft ook anno 2020 enorm aantrekkelijk door de combinatie van kracht, snelheid en resolutie. Voor zowel fotograaf als filmer is deze vierde 5D nog altijd in veel gevallen een camera die op elke foto- of video-situatie is voorbereid.

Nikon D850

De Nikon D850 blijft een fantastische camera. Veelzijdig, krachtig en goed gebouwd. Een echt werkpaard voor professionals die een grote resolutie nodig hebben en willen vertrouwen op hun spiegelreflex. Het dynamisch bereik van deze D850 is nog steeds indrukwekkend en enorm bruikbaar in de praktijk. Een groot arsenaal aan objectieven maakt de D850 een veelzijdig platform.

Reacties (8)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
scrivere_permezzo_di_luce op 31 december 2020 om 08:56

nieuwe camera's zijn inderdaad vaak verschrikelijk prijzig, maar troost voor velen, vaak is je huidige body echt wel goed genoeg, investeer liever in een goed objectief

fransarts1946 op 2 januari 2021 om 12:38

Daar ben ik het er volledig mee eens, net als de motor van een auto het belangrijkste.
Gr, Frans.

Betones op 30 december 2020 om 17:48

En er zijn allang 10000 mpixel camera's, alleen die houden ze achter, om eerst andere troep te kunnen verkopen, zo werkt de markt nou eenmaal, net als magnetrons, die kunnen in 10 seconden maaltijden opwarmen, maar de oude meuk moet eerst verkocht worden, uitzuigers...

rekenen op 29 december 2020 om 19:52

ik mis de geweldige Canon 6D Mk II. Rianne zeker die 90D is daarnaast een goede Canon als je ze beide vergelijkt. Jammer dat het geen Full-Frame is.

Rianne-vT op 29 december 2020 om 18:58

ik mis de Canon EOS 90D, pas aangeschaft als opvolger van mijn Canon EOS 750D. een paar weken in gebruik , wat een toestel, wat een mogelijkheden Top Top

Henkje op 26 december 2020 om 11:25

Nog even sparen voor al dat moois. Inderdaad zullen deze camera's erg goed zijn maar voor verreweg de meester zoemers onbereikbaar. En zijn gelukkig nog even goede camers's te koop in het middensegment, met wat minder mogelijkheden wellicht. Maar kwalitatief net zo goed.

Betones op 28 december 2020 om 20:06

Nonsens, om zoveel geld te vragen voor die cameraatjes ze worden voor een klein prijsje gemaakt in vietnam. En iedereen zich maar blauw of groen betalen

Betones op 28 december 2020 om 20:43

En de handen klappende aziaten maar lachen om ons