Upload jouw foto's
Gezocht: panelleden voor een nieuw idee

4 mei 2010, 15:58

Wil jij jouw mening geven over een nieuw idee van Zoom.nl? Heb je zaterdagmiddag 8 mei tussen 13.00 en 14.00 nog niets te doen en kun je naar Haarlem komen? Meld je dan aan voor het panelgesprek over het Zoomboek.

Zoom.nl is continu bezig zich te ontwikkelen en te vernieuwen. Op dit moment doe ik een afstudeeronderzoek naar de mogelijkheden voor het uitgeven van een Zoomboek: een speciaal fotoboek, waarin de mooiste foto's van Zoomers worden gebundeld. Hier heb ik jouw hulp voor nodig!

Ik wil weten hoe jij tegen fotoboeken aankijkt, en wat je van het idee van een Zoomboek vindt. Ook krijg jij een uniek voorproefje van het Zoomboek te zien, en mag je vertellen wat je van die plannen vindt.

Dus heb jij zin om met een paar Zoomers te lunchen, en intussen jouw mening te geven? Laat dan hieronder een berichtje achter, of stuur een mailtje naar theske@zoom.nl.

Ik hoop je zaterdag te zien!
Met vriendelijke groet,
Theske Slijkerman

Reacties (15)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
bssb-187 op 10 mei 2010 om 14:42

Vind 't zeker een goed idee. Maar net als merlijn6 zegt; niet alles door elkaar, eerder iets van een serie boeken met in elk boek een onderwerp. Zeg maar van elk onderwerp op Zoom.nl een boek. Krijg je een mooie serie van al het moois dat Zoom te bieden heeft.
In elk geval succes.

mvg Sander

Thezzie op 9 mei 2010 om 17:55

Ik ben het met Simon eens:een zeer verhelderende middag! Zeker ook voor mijn onderzoek. Daarvoor wil ik de deelnemers nogmaals een keer bedanken!

Wat ik wel even duidelijk wil maken is dat het hele Zoomboek nog in de onderzoeksfase zit, dat wil zeggen dat het nog helemaal niet duidelijk is of het boek er daadwerkelijk gaat komen...
En over de invulling van het plan: ALS het er komt, zal het, zoals het er nu naar uitziet, meerdere onderwerpen bevatten, en zullen er alleen foto's van 'het afgelopen jaar' in komen.
Maar dat is vooruitlopen op de zaken! Eerst het algemene onderzoek afronden.
Groetjes! Theske

Strainger op 8 mei 2010 om 23:21

Vanmiddag het gesprek gehad. Eerste indruk van het boek: niet gek nee...veel ga ik er niet over zeggen, maar dit wel: Het is minder wennen dan van de oude zoom site naar de nieuwe zoom site

En gezellig was het ook nog eens...vond ik tenminste...Zoals het er nu naar uitziet, heb ik er veel vertrouwen in. Het komt zekers op mijn boekenplank!

@ aldapictures: Bedoel je net zo iets als de foto service van de Hema en de Kruidvat? Ik denk niet dat dat erg haalbaar zou zijn. Bovendien worden de zoombladen nu ook ergens gedrukt, die kan dan wel gespecialiseerd zijn in magazines, maar biedt wellicht ook een boekdruk service aan.

Het zoomboek is een soort samenvatting van foto's die door zoomers, wij dus, gemaakt zijn. Het is dus niet zo dat zoom zoomers de kans bied hun beste foto's af te laten drukken in een persoonlijk papieren fotoalbum. Een landelijke uitgave zeg maar met het beste van zoom(ers) zeg maar.

@ Gecko007/merlijn6: Dat kun je denk ik het beste aan Theske zelf vragen...geen idee wat ik daar over los mag laten, maar tot die tijd zeg ik niets erover. National Geographic heeft boeken van alle genres, ook apart gebundeld, dus dat zou voor die natuurfans een mogelijkheid zijn, aangezien ze dan niet met een X aantal portretten zitten opgescheept, en die heeft NG ook weer in een los boek. (verschil is dat NG wereldwijd publiceerd)

Ik vond het in elk geval een zéér verhelderende middag!

Simon

aldapictures op 8 mei 2010 om 19:36

Een kleine tip je kunt bij de aldi online een foto boek(je) laten maken met je mooiste foto`s en je kunt zelf het onderwerp maken of het nu portret is of landschappen zijn.
je vraagt of de lokale drukker er een x aantal wil drukken en probeer deze dan te verkopen op de markt.

merlijn6 op 7 mei 2010 om 13:48

als t maar geen algemeen fotoboek is, k bedoel natuurfotografie, portretten, architectuur, etc bijelkaar. ik denk dat er veel mensen zijn die wel een fotoboek over natuurfotoghrafie willen , maar niet met portretten ofzo en omgekeerd.

Gecko007 op 7 mei 2010 om 10:11

Geweldig idee! Kan zelf er niet bij zijn spijtig genoeg. Gaan jullie ook brainstormen over hoe de foto's gaan worden beoordeeld of gaat er gewoon de redactie gevolgd worden, gaan er "oudere" foto's gebruikt worden of b.v. enkel van het laatste half jaar? Succes in ieder geval!

Groetjes Serge

Dennis1984 op 5 mei 2010 om 23:05

Geweldig idee!! Helaas kan ik niet maar anders had ik zeker mee gedaan. Laat het boek maar komen. Succes ermee.
Gr Dennis

marcellustans op 5 mei 2010 om 17:42

Theske,
Geweldig idee. Schrijf mij maar op om deel te nemen in zo'n panel.
Groet,
Marcellus

fren op 5 mei 2010 om 12:21

Krijgen de fotografen een redelijke vergoeding voor het gebruik van de foto's? Ik neem aan dat het geen boek met gratis plaatjes wordt, toch...

Demo op 4 mei 2010 om 23:26

Ik veronderstel dat de goedkeuring vd fotografen gevraagd wordt ?

Thezzie op 5 mei 2010 om 08:00

Bedoel je voor de plaatsing van foto's? Natuurlijk Maar dat is allemaal voor 'later'. Eerst eens onderzoeken of er überhaupt markt is voor zo'n boek!

Demo op 5 mei 2010 om 10:49

Ik denk wel dat er interesse voor is Mits goede kwaliteit/prijsverhouding, interessante kwalitatieve foto's, gevarieerde selectie, ...

Op Belgiumdigital wordt reeds 3 jaar zo'n boek samengesteld.

Succes !

Flyboy op 4 mei 2010 om 22:51

Hoi Theske, dat lijkt me een leuk idee...brainstormen over het Zoomboek...ideetjes genoeg.
Lijkt me een leuk idee en ik zou best willen aanschuiven aan tafel. Laat het maar even weten.

Grt Henk.

Strainger op 4 mei 2010 om 22:40

Hoi Theske,

Zou graag eens zoiets willen doen. Laat maar horen hoe en wat

Simon

desireebona op 4 mei 2010 om 21:56

Theske,

dat lijkt mij een aangenaamd en zeer zeker leuk idee.
en een mooi boek met mooie foto's wil iedereen toch in zijn kast hebben staan, en in kijken zo krijg je ook weer inspiratie als je foto's zelf wil schieten.
vind het een top idee, en zou graag meedoen.

groetjes deesje