Upload jouw foto's
Grootmeesters aan het woord: Ruben Smit

26 mei 2010, 13:12

Zonder groen hart word je nooit een goede natuurfotograaf. Bij Ruben Smit komt de band met alles wat groeit en bloeit dan ook niet uit de lucht vallen. Van huis uit is hij namelijk ecoloog.

Wie is Ruben Smit?

Ruben Smit (1971) is een gepassioneerd ecoloog en fotograaf. In 2002 promoveerde hij aan de Wageningen Universiteit, en zes jaar lang was hij universitair docent. In 2003 startte hij zijn eigen eenmanszaak 'OutdoorVision'. Ruben is echter vooral bekend als fotograaf. Zijn foto's worden gebruikt in allerlei nationale en internationale tijdschriften, zoals National Geographic, NaturFoto en Grasduinen. Verder heeft hij diverse prestigieuze internationale fotoprijzen gewonnen. Zijn stijl van fotografie wordt algemeen erkend als vernieuwend, onder meer dankzij het gebruik van onscherpte en sfeer. Ruben zet zijn ecologische en fotografische kennis in om columns, artikelen en boeken te schrijven. Ook maakt hij audiovisuele presentaties en films, onder meer voor bezoekerscentra. Sinds 2008 is hij televisiepresentator van het populaire (400.000 kijkers!) natuurprogramma 'BuitenGewoon' van Omroep Gelderland.
www.rubensmit.nlCirkelend boven het Verdonken Land van Saeftinge maak ik verschillende foto's van de magnifieke oervormen in het schorrenlandschap.

Een prachtige keuze ... Maar wát is het?

Ik heb niet echt één favoriete foto. Ik heb deze geselecteerd omdat je niet meteen kunt zien wat het is. Ik ben altijd op zoek naar beelden die onverwacht zijn, en waaraan je niet direct kunt herkennen wat er afgebeeld is. De oerstructuur op deze foto spreekt mij bijzonder aan. Deze structuur herhaalt zich op verschillende schaalniveaus: van een gedetailleerde opname van een varenblad via een dwarsdoorsnede van de menselijke hersenen tot een luchtfoto vanaf één kilometer hoogte, zoals hier. Het is een luchtopname van de stromingsvormen in de geulen bij Het Verdronken Land van Saeftinghe: een uitgestrekt schorren- en slikkengebied in de Westerschelde.


Een foto met lange sluitertijd ver na zonsondergang bij de Manteling, Zeeland.

« vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn