Upload jouw foto's
Grootmeesters aan het woord: Karin Brussaard

29 mei 2010, 15:37

Als je het hebt over onderwaterfotografie, kun je niet om Karin Brussaard heen. Al jarenlang duikt ze in wateren over de gehele wereld, om terug te komen met de prachtigste foto's. Al versmaadt ze ook onze eigen Oosterschelde niet. In dit portret haar mooiste ervaringen en beste tips.

Hoe kom je aan goede 'visstekken'?

Die probeer ik altijd zelf te bedenken. Daarbij laat ik me inspireren door internet en tv. Zo zag ik laatst de dvd's 'Blue Planet' en 'Planet Earth'. Daarop zie ik dan locaties voorbijkomen waar ik vervolgens heen wil. Ook via de opdrachten die ik krijg, kom ik op mooie plekken. En ik werk veel samen met een duikreisbureau dat mij naar goede duiklocaties stuurt.De spookfluitvis is familie van het zeepaardje. Dit exemplaar is ongeveer 6 cm groot. Ze zijn zeer moeilijk te fotograferen, omdat ze zich altijd van de fotograaf wegdraaien.

Wat heb je zoal bij je op reis?

Iets wat ik altijd bij me heb, is 'duct tape'. Voor als er een deel van de behuizing afbreekt, bijvoorbeeld. Op reis heb ik altijd veel reservemateriaal op zak. Ik kom in gebieden waar geen geheugenkaarten te koop zijn, dus alles moet mee van thuis. Verder vier flitsers, twee camera's, twee onderwaterhuizen, veel kabels en twee kilo aan acculaders. Ook neem ik altijd mijn eigen duikuitrusting mee, want als je uren in het water ligt, wil je wel dat alles perfect zit. De camera-apparatuur neem ik mee als handbagage, in een grote fotorugzak.Tijdens het uitlaten van mijn honden kwam ik deze parende padden tegen. Ik heb direct mijn camera thuis opgehaald en even later stond ik tot aan mij middel in het ijskoude water om deze foto te maken.

« vorige 1 2 3 4 volgende »

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
vegastar op 21 juli 2010 om 15:25

Fantastisch die onderwaterfotografie, wel heel speciaal.
Mijn schoonzoon houd zich er ook al lange tijd mee bezig.

http://www.galice.nl

ruudkr op 31 mei 2010 om 19:42

Ik weet hoe moeilijk dit is, respect voor deze opnamen