Upload jouw foto's
Uitslag fotowedstrijd Warmte

18 januari 2011, 12:41

De gure winterkou doet je maar naar één ding verlangen: warmte! Kaarsen aan, verwarming omhoog en gordijnen dicht. En alleen naar buiten als je dik en warm bent ingepakt. Maar hoe verbeeld je deze winterse warmte? De redactie van Zoom.nl was op zoek naar de beste winterse beelden met als thema 'Warmte'. Bijna 1500 beelden zijn ingezonden en hier lees je wie de winnaars zijn!

De jury bestaat uit Cees de Jonge (professioneel fotograaf), Aico Turba (Art Director) en Hans Kluppel (Redacteur Zoom.nl).

1e prijs - Canon Powershot SX210


Miss J, gemaakt door Peter de Bock

Aico:
"Zeker wanneer je symmetrie goed kan waarderen, en dat doe ik, valt deze foto natuurlijk direct op. De belichting is meesterlijk mooi, er is nergens sprake van onder- of overbelichting en de tekening is daardoor erg detailrijk. Het meisje oogt stoer maar kijkt wat bescheiden; dat had nét iets minder middle of the road gemogen van mij. Dat beetje extra had deze plaat nog sterker gemaakt, zeker in combinatie met dit kleurenpalet. Desalniettemin vind ik dit een prachtfoto!"

Hans:
"Dit model zal het deze winter niet snel koud hebben! Afgezet tegen de zwarte achtergrond komen de bruintinten erg goed tot hun recht. De foto is scherp waar het hoort, zodat de bontkraag een hoge aaibaarheidsfactor krijgt. Een mooi portret."

2e Prijs - PIXMA MP560


Praag Karelsbrug ,gemaakt door Othilde Petersen

Cees:
"De ochtenddauw maakt de achtergrond van de brug lekker onscherp, waardoor de wandelaars op de voorgrond mooi los komen. Het warme licht giet er een romantisch sausje overheen. Wel jammer dat de horizon in de opname een fractie scheef oogt, waardoor het beeld wat onrustig wordt. "

Aico:
"De aanwezigheid van een bepaalde sfeer in een foto blijft een van de belangrijkste ingrediënten,zeker wanneer het om landschappen of straattaferelen gaat. Dat is hier meer dan aanwezig, de mistige lucht deelt de omgeving in prachtige gekleurde lagen op. Er is goed gebruik gemaakt van het tegenlicht, op het eerste gezicht zie je silhouetten maar er blijft een hoop detail aanwezig. Nogeen kritische noot: het standpunt had creatiever gekund. De basiscursus op pagina 20 bevat een heleboel handige tips op dit gebied."

3e Prijs - Selphy ES40


Zonnestralen, gemaakt door Patrick Brouwers

Cees:
"Deze plaat zou in een ansichtkaartenrekje op de Veluwe zeker niet misstaan. De diepte in de opname krijgt vorm door de diagonaal van de weg, de lichtvlek achter de wandelaars en de lichtcontrasten in het bladerdek. De warmte in de foto komt vooral op rekening van de warme gloed van de najaarszon. Leuke, maar wel wat voorspelbare foto!"

Hans:
"De fotograaf was precies op het juiste moment op de juiste locatie om deze foto te nemen. De zonnestralen schijnen als lichtbundels door het donkere bos op de wandelaars. Een warme tegenlichtopname, die een romantische sfeer met zich meedraagt."

Reacties (6)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
BrianMorgan op 20 januari 2011 om 21:46

hij staat wel bij de jaarwinnaars van 2010...daar ben ik mee in de war...maar staat er dus wel tussen...

BrianMorgan op 20 januari 2011 om 21:42

Heb niet goed gekeken geloof ik....dacht deze foto al bij de vorige wedstrijd gezien te hebben...maar zie hem nu niet meer
dus zal ik het wel mis hebben sorry...blijft een mooie foto hoor heb ik ook al eerder aangegeven..BRIAN

BrianMorgan op 20 januari 2011 om 20:01

Ja toch goed gezien in de wedstrijd NAJAAR?
Makkelijke klus voor de jury gewoon dezelfde foto weer nemen...

BrianMorgan op 20 januari 2011 om 19:57

zie ik het nou verkeerd of had deze foto al in de voorgaande wedstrijd een prijs??????????????
Heb het over de dame met de bontmuts..
Gefeliciteerd met de prijzen..

morani op 18 januari 2011 om 14:34

Allemaal gefeliciteerd met de prijzen, het zijn inderdaad prachtige foto's.Verdient gewonnen al zeg ik het zelf.

Vgr Ton