Upload jouw foto's
Zoomdag Heino

4 juli 2011, 16:14

Op zaterdag 2 juli was het weer zo ver. Actieve leden van Zoom.nl Frans Petrij (fpetry) en Gea van Lohuizen (geafotografie) organiseerden voor de vierde keer een Zoomdag in Heino met het thema Macrofotografie.

Vanuit het hele land kwamen ongeveer 35 Zoomers naar dit pittoreske plaatsje in Overijssel. Met een professioneel bord voor de ramen en zelf ontworpen T-shirts verwelkomden Frans en Gea de toegestroomde mensen.

Onder het genot van koffie, thee en een koek werd er kennis gemaakt en oude bekenden omhelst. Uit een klein mandje komen handgemaakte naamkaartjes voor iedereen. Na een uurtje bijpraten, maakt Frans het programma van de dag bekend en vertrok de stoet naar de Regge. Aldaar dook iedereen snel in het riet en ander groen op zoek naar de allerkleinste beesten. De meer ervaren macrofotografen schoten de beginners te hulp.

Naast het fotograferen waren er genoeg momenten om elkaar beter te leren kennen, herinneringen op te halen en lol te maken. Frans: "Het blijft gewoon leuk om te zien dat iedereen met dezelfde hobby zo gezellig met elkaar omgaat. Daarom organiseren we er elke keer weer een dag."

Als er een hoop foto's gemaakt zijn, is er lunch met een vragenspel. Peter, de man van Zoomer Ingeborg-Langeveld helpt met het nakijken van de vragen. Voor de eerste drie plaatsen zijn leuke prijsjes verzorgd.

's Avonds ging een groot deel van de groep nog naar een vlinderveldje in Raalte. De foto's van deze dag kun je terugvinden in de groep die speciaal voor deze Zoomdag is aangemaakt.

Op 3 september organiseren Frans en Gea nog een Macrodag vanuit Heino. Aanmelden kan via het profiel van Frans. In het forum kun je lezen dat er met regelmaat Zoomdagen, maar ook andere fototrips worden georganiseerd in het hele land. Deze dagen zijn ontstaan doordat Zoomers elkaar volgen en ook wel eens de persoon achter de naam willen leren kennen en ontmoeten.

Reacties (13)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
connie15 op 10 juli 2011 om 09:28

Hoi,

Jullie hebben een hele leuke dag gehad,en erg mooie foto's gemaakt zoals ik die hierboven bekijk!
Erg leuk omschreven,jullie hebben echt je best gedaan om er een leuke dag van te maken
Misschien dat het volgende jaar, het ook wel een leuk reisje voor mij is,heb nog zoveel te leren,en het lijkt me erg gezellig!

Super gedaan allemaal!
Gr Connie

GeaFotografie op 6 juli 2011 om 12:38

Hallo Kim, super leuk dat je erbij was namens Zoom.Super.
Frans en ik hebben met veel plezier deze macro zoomdag georganiseerd, we hebben hier wel twee maanden de tijd voor genomen., en alles tot in de puntjes laten verlopen..want ik vind als je zo'n dag organiseerd, moet je het ook goed doen!...En we hebben dat met veel plezier gedaan.
Ik verheug me nu alweer op de volgende groep zoomers die op zaterdag 3 september naar ons dorpje in Salland afreizen met al hun apparatuur.
De koffie en koek zal weer klaarstaan,en de partytent zal weer in de tuin worden geplaatst. Van beginner tot gevordenen tot profs,...iedereen helpt elkaar.
We hebben een gezellige , leuke, fotogenieke macrodag gehad, en ik denk wel dat er volgend jaar ook weer vele zoomers zullen inschrijven....En wij...?
Wij zoeken weer een ander mooi natuurgebied in de buurt...
we hebben in Salland vele mooie plekjes, dus dat gaat zeker goedkomen!
Groetje GeaFotografie*

verschuren op 6 juli 2011 om 11:56

Hoi Kim, Een leuk spontaan stuk. het was een gezellige bijeenkomst waar je ook eens de gezichten achter de zoomers leert kennen, dat is voor mij net zo belangrijk. Ps bedankt dat je aanwezog was, ik hoop dat dit stukje anders zoomers ook stimuleerd om zulke activiteiten te ontplooien. Gr Rene Verschuren

cgfwg op 5 juli 2011 om 23:00

HALLO KIM . WAT EEN MOOI VERHAAL BIJ EEN SUPER DAG . Het was voor ons de tweede keer .En hebben weer genoten . en Frans en Gea verdienen een geweldig compliment !!!! het was ook byzonder leuk om mensen te ontmoeten die je op zoom ook tegen komt . EEn top dag!!! Henk enBets

weustenenk op 5 juli 2011 om 21:48

Hoi Kim,
Wat een mooie impressie heb je hier weergegeven. Erg leuk ook dat er eens iemand van Zoom bij een Zoomdag was. Zo kunnen jullie met eigen ogen zien hoeveel lol zoomers onder elkaar hebben en van elkaar leren tijdens het uitoefenen van onze gezamenlijke passie. Dat was zonder het bestaan van Zoom natuurlijk nooit gebeurd.
Het was dan ook een geweldig georganiseerde dag. Super gezellig om bekenden terug te zien en anderen te leren kennen.
Groetjes en tot ziens,
Geertje

deez66 op 5 juli 2011 om 21:34

Hallo Kim
Wat een leuk stuk is het geworden. De dag was echt beregezellig, ik kwam er wat later bij, en heb je niet echt gesproken, maar ik zag je regelmatig foto's maken en met iedereen een praatje maken.
Ook ik bedank uiteraard Frans en Gea voor de goede organisatie, en ik ben vereerd dat je een foto van mij in het stukje hebt geplaatst, erg mooi. Succes met zoom!
Gr. Desiree Adam

bouwien op 5 juli 2011 om 20:51

Ha Kim, Allereerst natuurlijk een bedankje dat je helemaal naar Heino bent gekomen om ons allemaal te vergezellen.
Evenals de eerdere versies, van de macrodag van Frans en Gea, was het weer gezellig om bij te kletsen, gezichten achter de foto's te leren kennen en te genieten van al die dwazen die op hun kop in het gras hangen voor die ene foto. Je hebt er een hele leuke impressie van gegeven.
Wellicht tot ziens,
Bouwien

fpetry op 5 juli 2011 om 16:24

Hoi Kim,
Bedankt voor het super goede verhaal en de tijd die je bij ons bent geweest, het verhaal kort maar bondig en goed geillustreerd. TOP. Bedank Robert voor de sponsering we gebruiken de bladen voor de fotowedstrijd. Nadat je naar huis bent gegaan zijn we rond 17:00 uur bij ons thuis in Heino gaan eten, snacks en patat gehaald voor 24 man.. dat was geen eenvoudige klus. Na wat overleg zijn we 's avonds met een man of 17 nog naar het vlinderveldje in Raalte geweest. Ik hoorden niet anders ooooo aaahhhh.. kijk hier dan jeee hier zitten er veel.. Geweldig. We hebben niets anders als lovende woorden gekregen. Nou dat is toch de kroon op je werk. En de vrijwillige bijdrage dekte voor een groot deel de kosten van de organisatie.. Nu op naar de volgende van 3 september..
Succes met het stukje schrijven.. we zien er met spanning naar uit en hopen dat we je nog een keer mee mogen nemen tijdens 1 van onze zoomdagen. Je bent een kanjer
gr. Frans en Gea

wies61 op 5 juli 2011 om 09:11

Hallo Kim,
Helemaal leuk dat je erbij was en ik denk dat je het zelf ook gezellig vond, die indruk wekte je tenminste De dag heb je geweldig weergeven met je verhaal en de foto's. Ja het was top georganiseerd en we hebben stuk voor stuk genoten bij die 2 kanjers Gea en Frans. Voor herhaling vatbaar
groet wies

sambikkeltje op 5 juli 2011 om 08:58

Hallo Kim.

Ik vond het leuk dat je hier namens Zoom erbij was, Je hebt er hier een mooi overzicht gegeven hoe deze dag is en was verlopen.
We hebben een geweldige dag gehad, en we zijn Gea en Frans ook heel dankbaar voor deze dag. Goed georganiseerd en zelf met een EHBO erbij is over alles goed nagedacht. Ook het werk wat ze gedaan hebben bij de gemeente om nog niet te maaien.

Frans en Gea jullie zijn TOPPERS, hier mag ZOOM blij mee wezen met deze mensen

Gr sam

thijsplambeck op 5 juli 2011 om 08:31

Hallo Kim,

Erg leuk verhaaltje en nog leuker dat je een foto van mij uitkoos om in het stukje te plaatsen.
Het was voor mij de eerste en zeker niet de laatste keer.
Bedankt voor je bezoek en stukje.
Gezien de foto's die ik voorbij zie komen valt er voor mij nog veel te leren.
Ik heb er ook nog nieuwe fotovrienden aan overgehouden.

gr.

Thijs

mennog op 4 juli 2011 om 23:10

Hallo Kim,

Het was inderdaad een geweldige dag.
Je hebt het heel mooi samengevat en met deze prachtige foto's erbij heb je de sfeer van die dag goed te pakken. Leuk dat je erbij was

Groetjes, Gonne-Marieke

AngelFace op 4 juli 2011 om 22:44

Hoi Kim,

Leuk verhaal heb je er van gemaakt en helemaal compleet zo met de foto's...leuk dat je de tijd hebt genomen om langs te komen...

Groetjes,

Mary-Anne