Upload jouw foto's
De favoriete foto's van  Ada Ritzer © IDG NL

29 december 2016, 21:55

Wekelijks bespreekt een Zoom.nl lezer zijn of haar zes favoriete foto's op Zoom.nl. Dit zijn de 6 favorieten van Ada Ritzer.


foto: nyushaglenn · ISO 0 · · SEC
Ik ben gek op portretten. En ik zie graag intense blikken. Dit portret vind ik speciaal door juist die blik, maar ook de compositie en kleur van de foto vind ik erg prettig. Bovendien prachtig licht dat zo'n fijn lichtje in het oog maakt...


foto: sports · ISO 50 · F 2.8 · 1/60 SEC
Zo uit een oude film. Subtiel bewerkt, alsof het een beduimelde oude foto is. Ik ben een fan van Photoshop zeker als dit subtiel wordt toegepast. Compositie is top maar vooral de blik van deze jongeman trekt mijn aandacht.


foto: pimpinnagawan · ISO 400 · F 9.0 · 1/320 SEC
Ik heb een voorliefde voor zwart-wit, maar dit lijkt wel een magisch moment! Precies op het juiste moment geschoten, het licht gevangen door de druppels. De vage wat mistige achtergrond geeft het zo'n fijn sfeertje. Het is een mooi verhalende foto: en echt een bevroren moment in tijd.


foto: nataljameiere · ISO 100 · F 4.0 · 1/125 SEC
Een portret zoals ik ´m zelf ook zou kunnen maken. Ik hou erg van wat dramatische belichting en het fijne contrast in het zwart-wit. Maar wat me zo aantrekt in deze foto, behalve de ietwat aparte houding, zijn de ogen! De fotograaf lijkt duidelijk een contact te hebben met het model en dat is wat dit voor mij een goed portret maakt.


foto: iris1983 · ISO 400 · F 2.8 · 1/800 SEC
Dit kind kijkt zo open, nieuwsgierig en vrij de camera in! Heel ontwapenend. Je zou haast denken dat er geen camera tussen jou en het kind zit. De zachte wat schilderachtige geeft het een fijn sfeertje.


foto: riccardo47 · ISO 250 · F 2.0 · 1/200 SEC
Als laatste dit prachtig intense portret. Ik word direct gegrepen door de intensiteit. De bewerking vind ik ook echt top. Een portret naar mijn hart!

Jouw zes favorieten op een rij?

Wil jij voor de volgende 'Favoriete foto's van' jouw favoriete beelden van Zoom.nl uitzoeken? Stuur dan een mailtje naar redactie@zoom.nl

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn