Upload jouw foto's
De favoriete foto's van Marcel van Hoof © zwaluw, favoriete, foto's

13 januari 2017, 10:00

Wekelijks bespreekt een Zoom.nl lezer zijn of haar zes favoriete foto's op Zoom.nl. Dit zijn de 6 favorieten van Marcel van Hoof.

Dandelion Galaxy II


Foto: Andrea66 · Exif onbekend

Deze foto van Andrea66 laat heel mooi zien hoe je onscherpte en tegenlicht in je voordeel kunt laten werken. Hier laat Andrea, op haar geheel eigen kenmerkende wijze zien,hoe je waterdruppels ook op een mystieke en sfeervolle wijze kunt fotograferen. Zij beheerst dit als geen ander. Zij heeft een herkenbare prachtige stijl van fotograferen.

Anemoon


Foto: ineke · Exif onbekend

Deze foto van Ineke laat heel mooi zien dat je met weinig en anders, de natuur ook fraai sprekend in beeld kunt brengen. De compositie en de onscherpte op de achtergrond versterken elkaar. Wat ik daarnaast zeer geraffineerd aan deze foto vind, is dat door het slimme gebruik van het tegenlicht, de stampers in de voorste bloem ook nog net zichtbaar worden. Haar kwaliteit van goed kijken en componeren van het beeld, zie je steeds weer terug in haar manier van fotograferen.

Whe have contact


Foto: botafriko · ISO 100 · Sluitertijd 1/1600 sec · Diafragma F/2.8 · Brandpuntsafstand 145mm.

Straatfotografie is niet het aller gemakkelijkste om te doen. Het komt hierbij aan op goed je omgeving observeren en vooral snel zijn, want voor je het weet is dé plaat aan je neus voorbij gegaan. Iemand die in deze tak van fotografie zeer goed is, is Botafriko. Hij weet als geen ander straatfotografie als een spannend visueel verhaal vast te leggen. Zo ook deze plaat. Je hebt als kijker het gevoel dat je getuige bent van een spannend moment. En dat hij in de snelheid ook nog weet te componeren getuigd de opbouw van deze plaat. Haar blik wordt nog net door het aanwezige licht uitgelicht. Caugth at the right moment.

Zwaluw bloem


Foto: rolena · ISO 1600 · Sluitertijd 1/640 sec · Diafragma F/6.3 · Brandpuntsafstand 484mm.

Rolena is een Zoomer die haar foto's op haar geheel eigen wijze weet na te bewerken, dat het lijkt dat deze zijn geschilderd. Haar aanpak is het op een slimme manier laten samengaan van een sterke foto met een vakkundige en gebalanceerde nabewerking, op een manier dat deze elkaar versterken. Dat bewijst Rolena ook met deze fraaie bewerkte foto van deze natuurlijke operazanger.

Beauty in Black&White


Foto: tim · ISO 50 · Sluitertijd 1/160 sec · Diafragma F/3.2 · Brandpuntsafstand 85mm.


Tim is een fotograaf die weet hoe hij een model krachtig en sprekend in beeld moet brengen. Je kunt aan zijn portretten zien dat hij connectie met hen heeft en dat hij vooral hun blik en expressie op een sterke manier weet te vangen. Zo ook in dit sterke z/w portret, waarbij haar blik je niet loslaat.

Stilleven


Foto: Stilting · ISO 320 · Sluitertijd 1/250 sec · Diafragma F/5.0 · Brandpuntsafstand 50mm.

Er zijn maar weinigen die stillevens fotografische boeiend weten vast te leggen. Maar gelukkig is Silting onder ons Zoomers. Zij beheerst deze tak van sport in optima forma. Haar stillevens vertellen steeds een boeiend visueel verhaal. Wanneer je haar werk nader bekijkt, zul je ontdekken dat ze niets aan het toeval overlaat. Zij heeft daarnaast een herkenbare fotografische handtekening. Zo ook bij deze spannende plaat. Wat mij vooral in deze plaat boeide was het nog net branden van het lont van de kaars en de rook welke dit nog net veroorzaakte. Dat is zeker niet toevallig, maar juist met opzet nog net in deze plaat verwerkt. De aandacht voor het detail kenmerkt de kwaliteit van haar werk.

Jouw zes favorieten op een rij?

Wil jij voor de volgende 'Favoriete foto's van' jouw favoriete beelden van Zoom.nl uitzoeken? Stuur dan een mailtje naar redactie@zoom.nl

Reacties (17)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Andrea66 op 14 februari 2017 om 16:51

Een beetje een late reactie Marcel maar niet minder gemeend. Dank je voor de tip waar ik het artikel kon vinden. Super dat ik bij je mooie en diverse keuze sta. Prachtige beelden. En dank je voor je fijne woorden. Big smile on my face Groetjes Andrea

Stilting op 20 januari 2017 om 15:05

Dankjewel Marcel voor jouw mooie woorden ! Wat ontzettend leuk .

mphvanhoof op 13 februari 2017 om 20:21

Graag gedaan. Geen dank. Gr MArcel.

botafriko op 20 januari 2017 om 13:11

Ik zie 'm nu pas, nadat ik een uitnodiging kreeg van de redactie om deze foto van mij te versturen. Deze komt in het blad (alweer, staat ook al "In The Picture" van okt 2016). Dank je wel Marcel!

mphvanhoof op 13 februari 2017 om 20:21

Graag gedaan. Geen dank. Gr MArcel.

Tim op 18 januari 2017 om 10:37

Thanks Marcel... mooi gevarieerd overzicht!

mphvanhoof op 13 februari 2017 om 20:21

Graag gedaan. Geen dank. Gr MArcel.

botafriko op 20 januari 2017 om 13:12

Haha, we komen bij elkaar in het blad te staan

rolena op 13 januari 2017 om 20:21

Mooie gevarieerde selectie aan foto`s.
Bedankt dat er ook een foto van mij bij staat
vind ik een hele eer.

Hartelijke groetjes Michelle

mphvanhoof op 18 januari 2017 om 13:55

Graag gedaan. Gr MArcel.

PNCO op 13 januari 2017 om 15:32

Leuke verscheidenheid aan foto's met prachtige foto's die ik nog niet eerder had gezien! Bedankt voor het delen dus

Hartelijke groet Pieter

mphvanhoof op 18 januari 2017 om 13:55

Graag gedaan. Gr Marcel.