Upload jouw foto's
De favoriete foto's van Angela Dekens © RESHIFT

27 januari 2017, 13:15

Wekelijks bespreekt een Zoom.nl lezer zijn of haar zes favoriete foto's op Zoom.nl. Dit zijn de 6 favorieten van Angela Dekens.

Julia

Wat ik mooi vind aan deze foto is het feit dat deze analoog is genomen. Dit wordt niet zoveel meer gedaan en daardoor krijgt het voor mij een unieke uitstraling. De blik van het model spreekt mij ook erg aan, haar ogen komen op deze foto erg naar voren (mede door het gebruik van schaduw aan de rechterzijde van haar gezicht) en zien er erg helder uit. Het geeft het totaalplaatje in mijn beleving een sprookjesachtig beeld van vroeger.


foto: pietbruystens · ISO 0 · · SEC

Eternal Love

Deze foto vertelt in mijn beleving een verhaal, hoe langer je naar deze foto kijkt hoe meer dingen je op gaan vallen. Op het eerste gezicht zijn de schedels symmetrisch, daarna valt het op dat ze in de vorm van een hart liggen, snaveltjes net tegen elkaar aan. De omranding van schaduw drukt het witte van de schedels ook extra mooi naar voren in deze foto. Het duistere tintje maakt deze foto wat mij betreft af.


foto: ellenes · ISO 80 · F 2.0 · 1/33 SEC

True Love

Ik heb zelf ook dieren (toevallig ook uilen, dus weet hoe het is om ze te fotograferen) en vind de interactie op deze foto erg mooi, het is tevens een ongebruikelijke combinatie om te zien. De dieren komen beide mooi naar voren door het bocu effect, de kleurcombinatie is ook goed gekozen. De grijze uil en hond passen precies bij de achtergrondkleuren.


foto: monicavdm · ISO 0 · · SEC

Freckles

De bewerking en het retoucheren van deze foto is erg fijn, waardoor de sproeten van het model haar gezicht mooi naar voren toe komen, de blik is pakkend. De kleur van de bewerking creëert een warm gevoel in de foto. Ik vind het persoonlijk een super gave portretfoto.


foto: elianne92 · ISO 100 · F 9.0 · 1/160 SEC

Little Tomato girl

Conceptfotografie spreekt mij zelf heel erg aan. Ik hou ervan als een foto een verhaal kan uitbeelden. Het rode steekt erg mooi af tegen de donkere aspecten van de foto. Meestal zie je in dit soort foto's dat er voor appels worden gekozen en ik vind het wel erg leuk om nu eens wat anders te zien in de vorm van tomaten. Het valkje is wat mij betreft overbodig en voegt niks toe. De belichting is erg goed gelukt en zorgt ervoor dat dit een erg geslaagde foto is die goed een verhaal weet uit te beelden.


foto: dutchbeautyfotografie · ISO 100 · F 8.0 · 1/160 SEC

Italian Beauty of decay

Ik ben een erg grote fan van Urbex fotografie en deze foto sprak mij gelijk aan. De compositie van deze foto is erg fijn, het nodigt uit om te gaan onderzoeken wat er zich allemaal in de foto bevindt. De trap valt als eerste op en geeft een mooi dynamisch gevoel aan de foto. Het verval is hierdoor op een mooie manier in beeld gebracht en laat je afvragen hoe dit er vroeger had uitgezien. Complimenten voor de fotograaf om hier toch naar binnen te gaan en dit soort foto's te maken.


foto: westerweel · ISO 0 · F 11.0 · 1 SEC

Jouw zes favorieten op een rij?

Wil jij voor de volgende 'Favoriete foto's van' jouw favoriete beelden van Zoom.nl uitzoeken? Stuur dan een mailtje naar redactie@zoom.nl

Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn