Meld je gratis aan
De wet overtreden voor de perfecte foto - Onderzoeksresultaten Nationale Fotografiemonitor © nfm, foto, logo

1 november 2017, 13:52

Op Zoom.nl wisten we natuurlijk al dat fotografen bereid zijn om héél ver te gaan voor de perfecte foto: uit onderzoek van de Nationale Fotografiemonitor blijkt dat zelfs 30 procent van de fotografen bereid is om iets illegaals te doen voor het perfecte resultaat! Ruim 52 procent van de fotografen heeft er zelfs 500 euro voor over en 50 procent is bereid om er 10 uur voor te reizen.

Fotografen hebben ongelofelijk veel passie voor hun hobby of beroep, waardoor ze er extreem veel voor over hebben. Ongeveer één op de drie fotografen is zelfs bereid om de wet te overtreden voor het perfecte kiekje. Dat blijkt uit het onderzoek van de Nationale Fotografiemonitor. Hieruit blijkt ook dat 76 procent van de fotografen dagelijks of wekelijks met fotografie bezig is. Van alle fotografen ziet 92 procent fotografie als de ultieme hobby.

Landschappen

Veruit het populairste onderwerp om te fotograferen zijn landschappen. Bij 68 procent van de mannen en 57 procent van de vrouwen is dat onderwerp duidelijk favoriet. Naast landschappen, blijkt dat 48 procent van de vrouwen graag dieren en 44 procent graag macro's vastlegt. Voor mannen liggen die cijfers iets anders: 38 procent fotografeert graag dieren en 35 procent legt het liefst mensen vast.Ongevraagd foto's op internet gebruiken wordt bij het overgrote deel van fotografen niet gewaardeerd. Het blijkt dat 80 procent dit als diefstal ziet. 72 procent vindt het daarom ook terecht dat professionals hoge facturen sturen als een foto ongevraagd wordt gebruikt. Zolang er om toestemming wordt gevraagd, geeft 74 procent van de fotografen aan er geen moeite mee te hebben als foto's worden gebruikt.

Nationale Fotografiemonitor resultaten

Deze en nog veel meer opvallende gegevens zijn af te lezen uit de Nationale Fotografiemonitor. Bekijk de uitslag van het onderzoek online.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
GijsBouwdewijns op 4 november 2017 om 13:37

Interessante cijfers ! Die ene perfecte is ook voor mij wel veel waard ja. Illegaal al eens gebeurd..