Upload jouw foto's
Photoshop boek en online cursus voor de feestdagen © artikel, photoshop, tool

14 december 2018, 12:14

Een aantal weken geleden verscheen de cursus Lightroom op de Zoom Academy en komende dagen ploft het bijbehorende boek op de deurmat. De doorgewinterde Photoshop-gebruiker willen we natuurlijk niet in de kou laten staan. Daarom hebben we voor jou een leuk pakket gemaakt. Een online cursus aan de Zoom Academy én een naslagwerk in de vorm van een boek.

We krijgen hier op Zoom.nl of in onze mailbox nog weleens de kritiek dat we (te)veel aandacht geven aan Lightroom. We proberen hier altijd zorgvuldig mee om te gaan, maar ook de kritieken op te pakken. Zo verschijnen de presets nu niets alleen meer in een Lightroom-variant maar zijn ze ook geschikt in Photoshop.

Vlak voordat we het einde van het jaar inluiden, doen we er nog een schepje bovenop. Je kunt nu in de Zoom Academy de cursus Photoshop mét 50 presets én het cursusboek Photoshop bestellen.

Koop het cursusboek Photoshop

Koop de Zoom Academy cursus Photoshop

Inhoud cursus en boek Photoshop

Hoofdstuk 1: Nabewerking tijdens fotograferen
Alles over fotograferen in raw, histogram, dynamisch bereik, expose to the left/right en mappenstructuren.
'

Hoofdstuk 2: Werken met Adobe Camera Raw
Kalibratie, lenscorrectie, transformatie, witbalans, standaardpaneel (wat doen de schuifjes?), uitsnijden, vlekken verwijderen, rode ogencorrectie, gegradueerd filter, radiaalfilter, aanpassingspenseel.

Hoofdstuk 3: Basisprincipes Photoshop
Werken in lagen, smart layers, klonen, penselen, selecties maken, foto's matchen qua kleur, licht et cetera. Inclusief raw-bestand om zelf te oefenen.

Hoofdstuk 4: Portret retoucheren

De basis, geavanceerde bewerking, tips en trucs.

Hoofdstuk 5: Bijzondere bewerkingen in Photoshop
Achtergrond vervangen, objecten in een foto plaatsen of verwijderen, titels/tekst, fantasiewerelden creëren, Luminosity masks.

Hoofdstuk 6: Workshops
Meerdere workshops specifieke edits in Photoshop.

Hoofdstuk 7: Photoshop voor Lightroom-gebruikers
Van en naar Photoshop, focus stacking, objecten verwijderen, Face Aware Liquify en nog veel meer.

Hoofdstuk 8: Exporteren
Foto voorbereiden op afdruk, verschillende bestandsformaten, kleurbeheer (Adobe rgb, cmyk, srgb), foto's vergroten en verkleinen.

Hoofdstuk 9: Photoshop actions + plugins
Photoshop Actions-pakket, Instagram-optimalisatie, slimme plug-ins.

avatar

Content Director Zoom Academy

Reacties (13)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Harj57 op 20 januari 2019 om 16:22

Ik wilde het cursusboek Photoshop voor 19,95 bestellen maar krijg een melding dat het product is uitverkocht. De actie is geldig t/m 20 januari maar ik kan het boek dus niet bestellen. Hoe kan ik alsnog dit cursusboek voor de pre-orderprijs krijgen?
Dit staat op de site:
Pre-order nu en betaal slechts € 19,95 in plaats van € 39,95. De verzendkosten binnen Nederland zijn bovendien gratis.
De actie is geldig t/m 20 januari. Je ontvangt het cursusboek Photoshop rond 25 januari.

htimm1948 op 28 december 2018 om 14:55

Wel boek met duidelijk opschrift Met Gratis Online Training waarvoor het boek ook bedoeld is maar men kan de cursus niet online volgen of met moet zich betaald aanmelden. Hier klopt iets niet men had bij de verzending van het boek een wachtwoord of zoiets voor het online volgen van de cursus moeten verzenden. Zonder de online cursus heb je totaal niet aan het boek tenzij je een gevorderde lightroom gebruiker bent maar dan heb je het boek ook niet nodig.

leogeurtsen op 20 december 2018 om 13:44

via chat contact gehad, vanmiddag zou er een nieuwe aanbieding komen

leogeurtsen op 20 december 2018 om 10:00

Waar kan ik dit bestellen? Bij Reshiftstore komt het niet in beeld,
Groet,

leo

Jvissers1 op 20 december 2018 om 12:30

Inderdaad. Is nergens te vinden Zoom...?

sandraschuncken op 15 december 2018 om 23:42

Is deze gids ook voor voor Photoshop Elements te gebruiken?

WouterDiemer op 21 december 2018 om 15:54

Helaas niet, hadden we graag gedaan maar was niet mogelijk. Excuses.

p9 op 14 december 2018 om 15:22

Lightroom zit nog steeds in de doos ......tja ik zou zeggen ga eerst eens in de natuur het licht proeven...later leer je compositie ...weer een stap verder ...op zoek naar je favoriete pro object..en ga zo maar door ..je zal zien dat je eigenlijk , minimaal een bewerkings-program nodig heb..maar ja als je de fantasie wereld in wil ..is weer ieders keus ... Oja ..nog bedankt Wouter ,voor de niet geplaatste foto ,Winter...veel keer vragen voor de foto in blad ..en toch niet zetten...laten we daar maar mee stoppen Oke ...groet Piet.

WouterDiemer op 14 december 2018 om 16:38

ehm...volgens mij hebben we dat in Zoom 10 uitgebreid rechtgezet.

p9 op 19 december 2018 om 15:57

Hoi Wouter ...nu vraagt ELKE weer 4 foto,s voor Expertcursus Groothoek..?..ben je er trouwens al achter ,betreft de IJS Foto ..groet Piet

WouterDiemer op 19 december 2018 om 16:02

Hi Piet, van die ijsfoto heb ik geen idee. Het gebeurd wel eens dat we een foto toch niet kunnen plaatsen. Dat zou in dit geval gebeurd kunnen zijn of hij moet nog geplaatst worden, zo diep zit ik momenteel niet in de productie. Ik neem wel even contact op met Elke. We kunnen plaatsing helaas niet garanderen, maar in het geval van de foto van Karin hadden we het toegezegd en liep het toch nog fout en wilden wat dat graag rechtzetten. Ik kom erop terug.

p9 op 14 december 2018 om 16:50

Aiii ..ik heb het niet gezien Wouter..de Foto Winter ...Ik denk dat jij denkt Karin ..en dat was recht gezet....als dat zo is excuses...het blad heb ik al weggegeven...kan het niet meer terug kijken http://zoom.nl/foto/natuur/winter-1.2920602.html