Upload jouw foto's
Instagram's 'Hyperlapse' voor je iPhone

4 september 2014, 10:00

Hyperlapse is een applicatie, gemaakt door de makers van Instagram, waarmee je met je smartphone timelapsevideo's kan opnemen. Lees hier hoe het werkt.

Hyperlapse is geen nieuwe functie in Instagram maar een volledig nieuw programmaatje dat, tot dusver, alleen verkrijgbaar is voor iPhone. De gemaakte video's zijn versnelde weergaven van bijvoorbeeld je treinreis, mooiste zonsondergang of spannendste sportwedstrijd.

Hoe werkt het?

De app is erg simpel in gebruik. Wanneer je deze voor het eerst opent zie je een aantal voorbeelden van hyperlapse-video's om een indruk te geven van de verschillende mogelijkheden. Nadat je het programma toegang hebt gegeven tot je camera en microfoon kan je direct beginnen met filmen. Dit doe je door simpelweg op de record-knop te klikken.

In beeld verschijnt de duur van de video en de duur van de video wanneer je deze 6x versneld zou afspelen. Dit geeft een indruk van de uiteindelijke lengte van je filmpje. Tijdens het filmen kan je scherpstellen door het scherm aan te raken. Ook het vergrendelen van het scherpstellen is mogelijk door het onderwerp wat langer aan te raken tot er een slotje in beeld verschijnt. De camera stelt in dat geval niet meer automatisch scherp.Wanneer je klaar bent met opnemen klik je opnieuw op de record knop. Je kan nu verschillende afspeelsnelheden selecteren; variërend van 1x tot 12x versneld.
De app werkt met een automatische beeldstabilisatie die je niet uit kan zetten. Het resultaat hiervan is een soepel en vloeiend beeld. Het nadeel van deze stabilisatie is dat dit bereikt wordt door het bijsnijden van je originele filmpje. Het is daarom slim om tijdens het filmen, rekening te houden met een kleine marge.

Social MediaWanneer je helemaal tevreden bent over je eindresultaat kan je je filmpje opslaan en is deze klaar om gedeeld te worden op social media. Houd wel rekening met het feit dat je bij Instagram maximaal 15 seconden mag uploaden en dat je wellicht dus je video een beetje moet inkorten óf nog verder moet versnellen.

Resultaat

Bekijk hier ons korte Hyperlapse filmpje gemaakt op kantoor.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn