Meld je gratis aan
Maak de huid gladder met Photoshop Elements  © quickstart,huidverzachten,Huid02

25 september 2014, 10:08

Net als bij een visagiste kun je het model een zijden huid geven met behulp van een masker. Deze keer geen schoonheidsbehandeling, maar een laagmasker uit de beautycase van Photoshop Elements.

Voor

Na


Foto: MC de Roon

1. Imperfecties


De laatste Photoshop Elements beschikt over Perfect Portretten, maar die levert behoorlijk ruw correctiewerk op. Wij pakken het liever op deze manier aan, dat kan zowel in Photoshop als Photoshop Elements. Begin met de pukkeltjes en de rimpeltjes. Die poets je weg met het Retoucheerpenseel of het Snel retoucheerpenseel. Met het eerste selecteer je met de Alt-toets ingedrukt een stukje gave huid als brongebied. Daarna klik je op de rimpel of het pukkeltje en poets je de onregelmatigheid weg. Bij het Snel retoucheerpenseel hoef je zelfs geen brongebied te selecteren. Klik of sleep op de onregelmatigheid. De imperfectie wordt eventjes donker om een fractie van een seconde later te verdwijnen.

2. Vervagen


Nu alle rimpeltjes en pukkeltjes weg zijn, pak je de structuur van de huid aan. Dupliceer de laag Achtergrond met Ctrl+J (Mac OS: Cmd+J) en pas daarop
het filter Slim vervagen toe (Filter, Vervagen, Slim vervagen). Vergeet even de scherpte van details als wimpers en verhoog de straal in dit filter tot de huidporiën onzichtbaar zijn. Klik op OK. Daarna klik je in het deelvenster Lagen op de bovenste laag en kies je Laag, Laagmasker, Alles verbergen. Hierdoor verschijnt er in het deelvenster een zwart vlakje naast het miniatuur van de bovenste laag. Dat is het masker. De vervaging lijkt plots verdwenen. Dat is niet zo. Het masker verbergt de onderliggende vervaagde laag.3. Masker


Wanneer je vanaf nu met het penseel de voorgrondkleur wit op dit masker schildert, zal de vervaging opnieuw zichtbaar worden. Selecteer een penseel met een zachte rand en wijzig in de optiebalk de modus van dit penseel in Lichter. Bij dezelfde opties van het penseel geef je bij Dekking of Sterkte de waarde 50% in. Wanneer je merkt dat de huidstructuur teveel dichtloopt, verlaag je de dekking van het penseel in bijvoorbeeld 25%. Doordat het penseel in de overvloeimodus Lichter staat, zullen alleen de donkere onregelmatigheden in de huid verdwijnen en blijft de lichte huidstructuur behouden.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn