Upload jouw foto's
Video: Lightroom Ontwikkelen: het veranderen van je uitsnederaster © Adobe, Blog, Compositie, Lightroom, Ontwikkelen, Ontwikkelmodule, RAW, Regel van derden, Tutorial

20 maart 2015, 16:00

Tien weken lang geeft Mark de Rooij een videocursus over Adobe Lightroom, zodat jij slimmer gebruik kunt maken van alle mogelijkheden in dit fotobewerkingspakket.

Deze week vertelt Mark de Rooij hoe je in Adobe Lightroom gebruik maakt van het Uitsnederaster in de Ontwikkelmodule om een mooie compositie te bepalen. Neem bijvoorbeeld de regel van derden, gulden snede of spiraal.

Aflevering gemist:
week 1: Slimme verzamelingen maken.
week 2: Kleurlabels gebruiken
week 3: Spuitbus gebruiken om te ordenen
week 4: Voorinstellingen gebruiken

Volgende week zal Mark vertellen hoe je je Belichting nauwkeurig kunt aanpassen.


avatar

Mark de Rooij is al vanaf jonge leeftijd bezig met fotografie waarbij (stedelijke) landschappen en architectuur zijn voorkeur hebben. In 2011 heeft hij zijn bedrijf De Rooij Fotografie opgericht en is Mark zich gaan richten op het geven fotografie workshops en online cursussen over fotografie en fotobewerking. Hiermee draagt hij zijn enthousiasme en passie voor fotografie over en stimuleert hij anderen om het maximale uit de camera te halen.
Wil je graag meer leren over Adobe Lightroom. Mark helpt jou graag verder met deze online video Cursus over Adobe Lightroom .

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Hanry op 20 maart 2015 om 17:13

Nog een kleine aanvulling op de video, gebruik je de shift toets samen met de o toets dan kun je de gouden spiraal en de diagonaal rasters van stand veranderen. B.v de krul van de gouden spiraal linksonder i.p.v rechtsboven of de diagonaal vanuit een andere hoek laten lopen.