Upload jouw foto's
Koester je vakantieherinneringen © IDG NL

27 augustus 2015, 10:52

Genoten van de zomervakantie? Op reis geweest? Leuke uitstapjes gemaakt? Je hebt ongetwijfeld een rits foto's gemaakt van dat ene festival, het zonovergoten strand of het bezoekje aan de dierentuin. Doe je achteraf ook wat met die foto's? Laat die herinneringen niet zomaar op een harde schijf staan. Maak liever een fotoboek zodat je die mooie momenten nog jarenlang kunt koesteren.Heel wat mensen stellen een fotoboek vaak uit omdat ze denken dat het te veel tijd in beslag neemt. Niets is minder waar. Je stopt er net zoveel tijd in als je wilt. Met een themaboek is de klus zelfs ontzettend snel geklaard. Je hoeft enkel foto's en tekst toe te voegen. Wil je de vormgeving zelf samenstellen? Ook dat kan erg eenvoudig. En snel!
Een fotoboek maken is helemaal geen tijdrovende klus.

Welk formaat?

Voordat je je mooiste vakantiefoto's op papier wilt vereeuwigen, moet je eerst beslissen welk formaat je precies wilt. Minialbums zijn budgetvriendelijk en handig om mee te nemen, een medium of large fotoboek geeft je vakantiefoto's iets meer cachet. Ben je gaan backpacken in Azië of heb je een wereldreis gemaakt? Dan is een (X)XL album een echte aanrader.

Handig via smartphone en computer

Zodra je weet welk formaat het meest geschikt is, kun je aan de slag. Dat kan op verschillende manieren. Zo kun je via de computer een fotoboek online samenstellen of gebruik maken van een gratis softwarepakket. Heb je voornamelijk foto's met je smartphone (of tablet) gemaakt, dan kun je in een tik en veeg een fotoboek samenstellen aan de hand van een gebruiksvriendelijke app.


Welke methode je ook kiest, je kunt op elk ogenblik pauzeren om het fotoboek op een later tijdstip af te werken. Kies een papiersoort (normaal, mat, glanzend of hoogglans) en een cover (hard- of softcover), upload je vakantiefoto's en ga vervolgens aan de slag met achtergronden, cliparts en tekstvakken. Het is zelfs mogelijk om de foto zonder tussenkomst van speciale fotobewerkingssoftware te verbeteren. Zowel online als in de software en app zitten immers tools om je foto wat meer contrast te geven. Ietwat verscherpen of omzetten naar zwart-wit kan eveneens. Tevreden? Enkele dagen nadat je op de Bestel-knop getikt hebt, mag je het fotoboek in de brievenbus verwachten.Zelfs op je smartphone is het kinderspel om een fotoboek samen te stellen.


Deze publicatie is geschreven door Evi Maquoi, in samenwerking met PubNXT.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn