Meld je gratis aan
Het Perfecte Plaatje Thuisopdracht tip - Fotografeer een kunstzinnig portret © rtl4

31 oktober 2017, 21:30

Vandaag was alweer de tweede aflevering van Het Perfecte Plaatje en dat betekent dat er ook een nieuwe thuisopdracht is! 'Fotografeer een kunstzinnig portret'. Hoe pak je dat aan?

De tip voor de nieuwe thuisopdracht

Een kunstzinnig portret daagt je uit om heel erg creatief te denken. Wijk daarom af van de gebaande paden en pak voor deze opdracht extra groots uit! Probeer conceptueel te denken, zodat het portret meer is dan alleen een mooi plaatje. Zorg dat het beeld echt iets vertelt en uitstraalt.

Een mooie manier om dit toe te passen, is door te werken met bewegingsonscherpte. Hierbij kan je op een creatieve manier bepalen waar de scherpte, en dus ook de aandacht komt te liggen. Gebruik een iets langere sluitertijd en een open diafragma voor het mooiste resultaat. Het gedeelte dat niet of nauwelijks beweegt, komt dan het scherpst op de foto. Je zal waarschijnlijk meerdere keren de beweging moeten herhalen, om exact de juiste instellingen te bepalen en je zal heel veel 'mislukte' plaatjes maken, maar met een beetje volhoudingsvermogen komt daar net dat ene perfecte kunstzinnige portret uit!

lialia

Doe meer inspiratie op en bekijk onze collectie met fine art portretten!Wil je meer tips en achtergrondinformatie over het programma? Neem dan eens een kijkje op de website van Canon.

Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
ronw op 31 oktober 2018 om 15:12

Laten die lui het bij hun eigen beroep houden en wegblijven van het fotograferen.
Laat dit over aan mensen die er verstand van hebben en of dit hebben als hun hobby.
Het is een totaal onzin programma met wat toevalstreffers.

perez op 28 oktober 2018 om 10:20

Een in en in triest programma !!

fotofilie op 8 november 2017 om 22:58

een leuk programma, maar in deze 2e jaargang moet je wel door de flauwe grappen en onnodige aandachttrekkerij heen kijken.

Yol op 4 november 2017 om 21:40

Een programma van RTL4 met Gordon erin voorspelt op zichzelf ook al niet veel goeds. Jammer dat Kamera Express en Canon hun namen verbonden hebben aan het programma.

edjonk op 2 november 2017 om 12:36

Wat jammer van die rare reacties van Gordon (bij het fotograferen van een naakte man roepen:Ik kom bijna) en van Tijl bij de aankondiging van een naakteportage (stelletje viezerikken)!!
Dit devalueert een prachtig programma waar vele mensen met plezier naar kijken.
Ook heel vervelend voor fotografen en modellen om zulke dingen te horen omdat het de integriteit van deze mensen geen goed doet.

mandyweerd op 2 november 2017 om 13:28

ja dat had ik nou ook!Het is bedoelt als grapje maar komt best wel onprofessioneel over...vooral naar de naakt modellen.