Meld je gratis aan
Hoe werkt witbalans? | Praktische tip voor beginners © thumbnail, praktische, tip

12 november 2017, 10:00

Wil je daadwerkelijk zien hoe de techniek in het echt werkt? In deze video zie je hoe witbalans werkt en leer je hoe je een verkeerde witbalans kan corrigeren!

Praktische tip op video

In deze video voor beginners, leer je wat witbalans is en herken je het verschil tussen de kleurtint en de kleurtemperatuur. Daarnaast leer je hoe je eenvoudig een verkeerde witbalans kan corrigeren, als je in RAW-gefotografeerd hebt!

De belangrijkste fotografie tips voor beginners

Wil je meer handige tips voor beginners? Bekijk dan dit overzichtsartikel

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Huggy54 op 12 november 2017 om 21:53

Wat is de reden dat er in de fotografie omgekeerd met de kleurtemperatuur in Kelvin wordt omgegaan. Kelvin gaat, van warm naar koel licht, in waarde van laag naar hoog; van 2500 in oranje naar 6500 en hoger in blauw. In de fotografie , zoals de witbalans, is dat precies anders om. Ook in T5 verlichting geldt hoe hoger de K waarde des te koeler of blauwer het licht, hoe lager de K waarde des te warmer of geler. Hoe komt dat?

elinesips op 18 november 2017 om 14:18

Hallo @huggy54 dit heeft ermee te maken dat de witbalans een correctie is op het gekleurde licht. Om het warme licht te corrigeren, gebruik je een koude witbalans. Vandaar dat je bij licht met een warme kleurtemperatuur van 2500 kelvin een koude witbalans met bijbehorende 2500 kelvin gebruikt.