Upload jouw foto's
Voorkom deze fotografie fouten tijdens je vakantie | Vakantie fotografie tips © reisfotografie, new, york

26 mei 2018, 15:00

Koffer ingepakt, accu's opgeladen en paspoort in de hand? Ga goed voorbereid op vakantie en voorkom deze veelgemaakte fotografiefouten!

Nog meer fotografietips?


Wil jij ook beter leren fotograferen en nog veel meer van dit soort tips ontvangen?
Bekijk dan ons uitgebreide aanbod van online fotografiecursussen in de Zoom Academy en start vandaag nog met jouw persoonlijke cursus!
Zo kun je direct aan de slag met de cursussen Portretfotografie, Reisfotografie, Macrofotografie, Landschapsfotografie, Smartphonefotografie en later ook Lightroom en Straatfotografie.

De gebaande paden volgen

Voorkom dat je thuiskomt met die standaard ansichtkaartfoto en vermijd de clichéplekjes. Dat doe je het beste door af en toe van de gebaande paadjes te gaan en nieuwe standpunten en creatieve composities uit te proberen.

Wil je tóch dat toeristische plekje fotograferen? Probeer het dan vast te leggen in unieke weersomstandigheden. Weinig toeristen fotograferen namelijk tijdens een flinke hagelbui of midden in de nacht als de sterren aan de hemel staan!
hutingnet

Alleen bij mooi weer fotograferen

Een andere manier om een originelere foto te maken, is door juist met slecht weer op pad te gaan. De meeste trekpleisters zijn vooral druk met mooi weer, dus op een regenachtige dag loopt niemand je voor de voeten. Bovendien kan een dreigende lucht meer sfeer en spanning geven aan je foto!

roeliesteinmann

Statische uitzichten

Wanneer je uitzicht hebt op een prachtig landschap, dan bestaat je foto vaak uit een redelijke statische massa. Een stedelijk landschap bruist al meer, maar door een totaalbeeld weer te geven, vallen alle kleine bewegingen vaak weg in het geheel. Hoe krijg je dan toch meer beweging in je foto? Je kan overwegen om te werken met ND-filters en langere sluitertijden. Je ziet dan de beweging in je lucht en eventueel ook in het water. Je kan ook de aandacht leggen op een onderwerp dat in je foto beweegt, zoals een langs-vliegende vogel of het waaien van de bomen.


eim1

Teveel meeslepen

Bedenk van tevoren wat voor apparatuur je mee wilt nemen. Misschien heb je de neiging om al je apparatuur mee te nemen op vakantie, maar dat zorgt voor veel zuilen. Je sleept sommige dingen, zoals bepaalde objectieven, voor niets mee omdat je ze uiteindelijk toch niet gebruikt. Ga na welke camera je meeneemt en welke bijbehorende objectieven je het meeste gebruikt. Denk natuurlijk wel aan de belangrijke spullen zoals extra accu's, oplader, geheugenkaartjes en eventueel een wereldstekker.


Deze apparatuur mag zeker niet ontbreken in je vakantiebackpack!

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn