Upload jouw foto's
De 6 mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Rotterdam

23 oktober 2018, 08:29

Rotterdam. Een stad dat zich na de Tweede Wereldoorlog opnieuw heeft opgebouwd met moderne architectuur, maar waar ook historische stadsdelen overeind zijn blijven staan. Hier bevinden zich dé plekken voor coole straat- en architectuurfoto's.

1. Erasmusbrug

De Erasmusbrug is het symbool van Rotterdam. Dag en nacht en vanuit verschillende standpunten is de brug fotogeniek.

nielsdam

m1rphotography

2. Kop van Zuid

Vlakbij de Erasmusbrug ligt Kop van Zuid. Kop van Zuid bevindt zich aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Vroeger was dit havengebied, waar bij het huidige Hotel New York de cruiseschepen van de Holland Amerika Line aankwamen en vertrokken. Er leggen nu nog regelmatig cruiseschepen aan op het schiereiland, waar zich ook wolkenkrabbers en het Nederlands Fotomuseum bevinden. Hier mengt oud en nieuw met elkaar.

mijnstyle

3. Luchtsingel

Met de Luchtsingel probeert de gemeente Rotterdam Noord met Rotterdam Centrum te verbinden om nieuw leven in een vergeten gebied te brengen. De Luchtsingel bestaat uit een geel geverfde houten brug dat Noord en Centrum verbindt, DakAkker waar op het dak van Schieblock groente, fruit, kruiden verbouwd worden en bijen gehouden worden, Dak Hofplein waar je op het dak van de hofbogen kunt picknicken of publieke activiteiten plaatsvinden, en Park Pompenburg. Je kunt hier creatieve foto's maken.

made-by-bas-verhoeven

4. Kubuswoningen, Markthal, metrostation Blaak en Oude Haven

De kubuswoningen zijn waarschijnlijk naast de Erasmusbrug en Euromast een van de meest gefotografeerde gebouwen in Rotterdam. Je kunt hier en bij het ernaast gelegen metrostation Blaak spelen met de lijnen van de gebouwen. Naast de kubuswoningen bevinden zich de Markthal, dat van binnen en buiten een groot kunstwerk is, en de Oude Haven met het Witte Huis, dat een van de oudste havens van de stad is. Ook in dit stadsdeel wisselt historische en moderne architectuur elkaar af.

PrachtigRotterdam

jeroenkl

5. Delfshaven

Delfshaven heeft de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog overleefd. Met de typische herenhuizen lijkt het net of je Amsterdam of Utrecht fotografeert.

jeroenkl

6. Kralingse Plas

Ben je de stad even zat? Dan kun je prachtige natuur- en landschapsfoto's maken bij de Kralingse Plas. Zeker als de zon ondergaat achter de Rotterdamse skyline.

marleensavert

Reacties (6)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Acorn op 24 oktober 2018 om 09:26

Delfshaven. Amsterdam, Utrecht? Delshaven is uniek.

p9 op 23 oktober 2018 om 10:55

Mis weer veel ..tja

antonio1950 op 15 maart 2019 om 12:35

Dan heb je vast nog een aantal goede tips voor me. Ik ben n.l niet zo goed bekend in Rotterdam.
alvast bedankt.

jeroenkleiberg op 26 oktober 2018 om 10:52

Gelukkig dat je veel mist. Blijven er nog genoeg plekken over die bijzonder blijven!

arjovandijk op 23 oktober 2018 om 14:08

de koopgoot?