Upload jouw foto's
De 8 mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Groningen

9 november 2018, 11:29

Op Zoom.nl staan behoorlijk veel mooie foto's van Groningen. We zetten een aantal fotogenieke Groningse locaties voor je op een rij.

1. Straten en grachten

De Groningse straten en grachten zijn fotogeniek! In de herfst kleuren de bomen prachtig oranje, zoals op dhoubens foto van de Westerhaven. Maar bijvoorbeeld ook de Hoge en Lage der A zijn een foto waard. Dit zijn de straten langs beide zijden van de Aa tussen de Brugstraat en de Visserstraat.

dhouben

Joram-Krol

2. Suikerfabriek

Je komt de oude suikerfabriek niet zomaar binnen. Daarvoor moet je een ruimte voor een paar uur afhuren. Wel kun je rondom de fabriek foto's maken van de graffiti en industriële architectuur.

Melvin-Jonker

3. Tasmantoren

De Tasmantoren ligt aan het water op de kruising van het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal. Wanneer je het appartementencomplex wilt fotograferen, kun je het best aan de overkant van het water gaan staan. Zo heb je niet per se een groothoeklens nodig en kan je gebruikmaken van de weerspiegeling in het water.

Ronnie-Schuringa

MarionL

4. Stadspark

Het Groningse Stadspark wordt ook wel vergeleken met het Amsterdamse vondelpark. Jozeeke fotografeerde er de rijp op de natuur.

Jozeeke

5. Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen is kleiner dan het Stadspark, maar zeker niet minder fotogeniek. Net als het Stadspark kun je er elk seizoen mooie natuurfoto's maken.

Melvin-Jonker

marisdegroot

6. Martinitoren

Vanaf de grond maak je mooie foto's van de Martinitoren, vanaf de toren zelf maak je spectaculaire panorama's van de Groningse skyline. Voor een paar euro beklim je de 311 treden.

Jaccovanderzwan

deboerit

7. Kempkensberg

De Kempkensberg wordt vanwege zijn vorm ook wel het cruiseschip genoemd. In dit gebouw zitten de Dienst Uitvoering Onderwijs en de belastingdienst gevestigd. Van afstand en dichtbij is het gebouw een mooi onderwerp. Bij het fotograferen van het pand kun je gebruikmaken van het lijnenspel.

Ronaldvanderkloet

corvee1r

8. Reitdiephaven

De Reitdiephaven is vrij bekend onder fotografen. De geel, rood en blauw gekleurde huizen leveren in combinatie met hun reflectie in het gladgestreken water ervoor een prachtig plaatje op.

deboerit

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
swany op 13 november 2018 om 21:45

Prachtige foto's van onze stad Groningen en prachtige tips

mouse58 op 11 november 2018 om 17:31

En zo zijn er nog veel meer mooie en fotogenieke plekken, vooral voor de architectuurliefhebber: Oosterhaven, het Gronings Museum, de stationshal van het hoofdstation, restaurant DOT en de universiteitscampus Zernike.