Upload jouw foto's
Belangrijkste portretfotografie tips Zoom Academy LIVE! in overzichtelijke playlist © IDG NL

3 juni 2019, 20:00

Heb je onze Zoom Academy livestream Portretfotografie met William Rutten en Michiel Fischer gemist? Wij hebben alle belangrijke onderwerpen voor jullie gebundeld in een handige afspeellijst!

InspiratieSoms heb je even geen inspiratie voor een origineel portret. William en Michiel leggen uit waar zij hun inspiratie vandaan halen.

BasisinstellingenMet welke camera instellingen begin je een portretshoot? William en Michiel leggen uit welke basisinstellingen ze gebruiken.

LichtopstellingIn deze video leggen William en Michiel uit hoe je tot de juiste lichtopstelling komt. Wat is je uitgangspunt, wat zet je allemaal klaar en hoe werk je tijdens de shoot met het licht?

LichtmetingIn deze video leggen William en Michiel uit of ze liever een matrix- of spotmeting doen tijdens een portretshoot in de studio of op locatie.

Natuurlijk- en tegenlichtHoe werk je het beste met natuurlijk licht? En hoe kun je bij portretten omgaan met tegenlicht? In deze video leggen William en Michiel uit hoe ze verschillende soorten belichting in hun voordeel gebruiken.

Zacht lichtZacht licht geeft vaak mooie portretten. William en Michiel leggen uit hoe je het beste zacht licht kunt creëren.

ContinulichtWat zijn de voordelen van het gebruik van continulicht? Hier leggen William en Michiel uit waarom, en wanneer zij gebruik maken van continulicht.

Statief en lensfiltersIn deze video leggen William en Michiel uit of ze gebruikmaken van een statief tijdens een portretshoot, en of zij voordelen zien in het gebruik van lensfilters.

Omgang met je modelIn deze video geven William en Michiel uit hoe je een model op gemak stelt, en geven ze tips voor een goede sfeer tijdens een fotografiedag.

PosesHoe zet je het beste een model in een pose? Of laat je het model zelf poses aannemen? William en Michiel geven tips voor het neerzetten van een natuurlijke pose.

Een groep fotograferenHet neerzetten van een groep kan soms lastig zijn. William en Michiel geven tips om toch mooie natuurlijke portretfoto's te maken van een groep.

Rimpels of brillen op de fotoIn deze video leggen William en Michiel uit hoe ze omgaan met het maken van een portret van mensen met rimpels of met een bril. Hoe kun je dan tijdens een shoot het beste je lampen neerzetten?

Foto's delen met je klantStuur je naar een klant alleen de bewerkte foto's, of juist alleen een selectie? William en Michiel leggen uit of zij alle foto's delen met de klant.

CompositieBegin je meteen met een goede compositie, of komt dat pas later in de shoot naar voren? William en Michiel leggen uit hoe zij beginnen met de compositie van een portret.

ThuisstudioWil je thuis een eigen studio beginnen? En welke apparatuur en lampen moet je dan mee beginnen? William en Michiel leggen uit wat er bij komt kijken als je een thuisstudio wil opbouwen.

Opslag van je foto'sHet goed opslaan van je foto's is net zo belangrijk als het zorgen voor een goede foto. Het kwijtraken van gemaakte foto's is de nachtmerrie van elke fotograaf. William en Michiel leggen uit hoe zij hun foto's opslaan.

NabewerkingHoe belangrijk is de nabewerking van portretfoto's? En met welke programma's kun je het beste werken? In deze video leggen William en Michiel uit hoe zij de nabewerking het liefst zien.

Wil je zelf aan de slag met portretfotografie? Bekijk dan onze Cursus Portretfotografie van de Zoom Academy.

avatar

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto's maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video's, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Louni op 10 juni 2019 om 16:58

Ik had het jammer genoeg gemist dus super om het hier dan terug te kunnen zien, heel informatief!
Thanks