Upload jouw foto's
Face aware liquify gebruiken voor portretten - Photoshop

14 juli 2019, 09:18

Een heel bijzondere bewerkingsmogelijkheid in Photoshop is het Uitvloeien-filter. Dit filter wordt vaak gebruikt door beroemdheden die hun lichaamsvormen willen accentueren of slanker maken, want je kunt hiermee als het ware 'duwen en trekken' aan bepaalde stukken in de foto. Zo duw je dus gewoon even je taille een stukje naar binnen als je een paar kilo te zwaar bent.

Daarvoor gaan wij het niet gebruiken, we gaan je laten zien hoe dit filter ook ingebouwde gezichtsherkenning heeft, en dan allerlei details van een gezicht kan aanpassen. We kiezen Filter / Uitvloeien. Je krijgt nu een speciaal venster met aan de rechterkant allerlei mogelijkheden om het beeld te veranderen. Heeft Photoshop een gezicht herkend, dan zie je ook een blok Gezicht uitvloeien. Zijn er meerdere gezichten herkend in de foto, dan kies je eerst om welk gezicht het gaat.

We beginnen met de mond. Ze mag wel iets vriendelijker kijken, dus we schuiven het schuifje Glimlach een flink stuk naar rechts om de mondhoeken naar boven te duwen. Door de mondbreedte iets smaller te maken en de mondhoogte iets groter, krijgt ze een iets aantrekkelijkere blik zonder dat het meteen overdreven wordt.


Daarna veranderen we ook de gezichtsvorm nog iets, voornamelijk om te laten zien hoe je met kleine, subtiele veranderingen toch een behoorlijk groot effect kunt bereiken. We maken het gezicht wat smaller en duwen de kaaklijn iets naar binnen. Ook de kinhoogte is iets aangepast.


Vergelijk deze blik maar eens met de oorspronkelijke foto.

Dit artikel komt uit de volledige Cursus Photoshop CC in Zoom Academy. Hierin leer je niet alleen het programma kennen in simpele stappen, maar nog veel meer.
Zo leer je onder andere:


  • Adobe Camera Raw als basisbewerking voor je foto's

  • Alles over de talloze verschillende gereedschappen in Photoshop

  • Complexe bewerkingen die je foto nog sterker maken

  • Het gebruik van verschillende plug-ins

Bekijk hier de volledige Cursus Photoshop CC.


avatar

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto's maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video's, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
sheng-si op 18 augustus 2019 om 12:08

"door neroemdheden" moet zijn "voor", er zijn niet veel beroemdheden, die hun eigen foto bewerken in photosjop

bentink op 26 juli 2019 om 14:26

Ik werk niet met de melkkoe van Adobe, en k.t producten schrijf je in onbegrijpbaar Engels, dan lijkt het nog wat. De cursus voor beginners, ook in onbegrijpbaar Engel ?

sheng-si op 18 augustus 2019 om 12:04

Nee maar dit komt uit cursus photoshop. Paintshop en gimp gebruikers hebben volop keuze uit gratis cursussen.

Henkje op 14 juli 2019 om 11:39

Face aware liquify. Wat is de vertaling hiervan? Is Zoom soms een Engelstalig blad? Dan moet ik naar Engeland om te weten wat deze titel betekent. Wat ik nu schrijf is nogal filosofisch. Denk maar eens heel goed na wat ik met deze filosofie bedoel!!

Groeten, Henri the Eight.