Upload jouw foto's
Zo maak je een Rembrandt-verlichting met een lamp! © rembrandt, verlichting, studio

4 augustus 2019, 10:41

Een mooie en eenvoudige belichting is de Rembrandt-verlichting. We leggen je uit hoe je maar met 1 lamp een prachtig portret maakt!

Wanneer je fotografeert met 1 lichtbron zoals een lamp, zul je zien dat er schaduwen ontstaan in het gezicht van het model. Om dit op te lossen kun je de Rembrandt-verlichting inschakelen! Naast het gebruik van die ene lichtbron, kun je een reflector gebruiken om die harde schaduwen in het gezicht zachter te maken.

Dat ziet er uiteindelijk zo uit, waarbij je de rechter lamp even moet vervangen voor de reflector:De 'Rembrandtverlichting', is dus een fel hoofdlicht van rechts- of linksboven, met slechts een reflector ernaast.


Fijn-Fotootje


Dit artikel komt uit de volledige Cursus Portretfotografie in Zoom Academy. Hierin leer je niet alleen over het fotograferen van een portret bij natuurlijk licht, maar gaan we nog veel verder.
Zo leer je onder andere:


  • Omgaan met het model en styling

  • Alles over flitslicht en unieke lichtopstellingen in de (thuis)studio

  • De juiste camera-instellingen voor verschillende lichtsituaties

  • Het retoucheren van een portret van begin tot eind in Lightroom en Photoshop

Bekijk hier de volledige Cursus Portretfotografie.


avatar

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto's maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video's, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn