Upload jouw foto's
Portret met je iPhone - Kies het juiste standpunt

23 oktober 2019, 08:30

Tegenwoordig maak je al prachtige portretten met de iPhone in je broekzak. Toch is het verstandig ook met je telefoon te denken aan belangrijke zaken, zoals het standpunt dat je inneemt!

Oog in oog

Niet iedereen is even lang. Dat is iets om rekening mee te houden als je een portretfoto maakt. Portretfoto's worden vaak op ooghoogte gemaakt. Je staat dan letterlijk op gelijke hoogte en zo'n portret ziet er natuurlijker uit.

Hoger standpunt

Je kunt ook vanaf iets hoger fotograferen, zodat je een tikje schuin omlaag fotografeert. Als de geportretteerde je nu aankijkt, geeft dit de foto een heel andere uitstraling. Je kijkt letterlijk op je model neer.

Lager standpunt

Andersom kun je de foto vanaf iets lager maken, zodat je als het ware tegen je model opkijkt. Je kunt de geportretteerde je weer laten aankijken, of over je heen naar een denkbeeldig punt in de verte laten kijken. Pas dan wel op dat je model geen onderkin krijgt.


Vanuit een lager standpunt kijk je tegen je model op. Dit is vaak wel een onnatuurlijkere houding voor een model, maar het effect is prachtig. Foto: Melissa de Heus (@liefstoerstout)

avatar

Dit artikel is onderdeel van een cursus uit Zoom Academy. Dé plek voor online fotografie cursussen, voor beginners en gevorderden. Leer betere foto's maken met deze uitgebreide cursussen vol tips en video's, speciaal gemaakt door Zoom.nl. Wil je verder leren? Bekijk hier het grote aanbod cursussen op www.zoomacademy.nl .

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn